Bos tilburg
Mama,  Persoonlijk

Dingen die ik nooit zou doen als moeder (haha, sukkel!)

Er zijn genoeg dingen die ik mij had voorgenomen om niet te doen mocht ik eenmaal moeder zijn. Sommige dingen doe ik dan ook inderdaad niet, maar bij de meeste punten ben ik dus faliekant gezakt. De gedachte “ik ga dit dus écht niet doen als ik moeder ben” moest ik wel een beetje bijstellen. Benieuwd welke dit zijn? Lees mee!

1. Shoppen voor mezelf

Ik hoorde in mijn omgeving vaak dat als moeders gingen shoppen, ze terug kwamen met kleding voor de kids. Dat zou ik dus echt niet doen hé. Shoppen voor jezelf = shoppen voor jezelf. Nou, mooi niet dus. Alles wat in de winkel hangt is schattig of stoer en zal ontzettend leuk staan bij jouw kindje. Als ouder wil je tenslotte ook dat je kind er leuk bij loopt.

2. Televisie kijken is niet nodig

Zeg eerlijk: de hele dag op de bank hangen en staren naar een scherm is ook absurd. Veel televisie kijken is inderdaad niet nodig. Buiten spelen (als het kan), aanrommelen met je speelgoed of kleuren vind ik ook echt meer dan prima tijdverdrijf. Maar als Hanne een hele dag op het kinderdagverblijf heeft gespeeld (en dus moe is) en ik moet nog koken, dan is de TV mijn redding. Koken met een huilend kind aan je been is niet te doen. Jokie en Jet zijn zeker lifesavers!

3. Filmpjes kijken als je in een restaurant zit

Ik vind het zo’n stom gezicht, een gezin aan tafel waarbij ouders lekker eten en het kind als een zombie naar een scherm staart. Het eten moet toch juist een moment zijn waarbij je met elkaar dingen bespreekt, waar je van elkaar en van het eten geniet? Maar eerlijk, ik moet bekennen: als je lang op je eten moet wachten en je hebt al van alles gedaan en verzonnen, is de Iphone best een goede oplossing. Dit komt bij ons gelukkig niet vaak voor dankzij de uit-eten-koffer!

4. Mijn vriend papa noemen

Dit zou ik nooit doen. Dat klinkt zó achterlijk! Hij is toch de vader van ons kind en niet van mij? Ja, Hanne weet de naam van haar vader en is niet bang om hem te gebruiken. Dat wil ik niet, dus geef ik het goede voorbeeld en spreek hem aan met papa. Tot vervelens toe.

5. Blijven afspreken met vriendinnen

En dit is dus een gevoelig puntje. Ik durf eerlijk te zeggen dat ik zeker geen betere vriendin ben geworden sinds ik moeder ben. Ik zal heel graag willen afspreken met vriendinnen, maar ben tegelijkertijd ook blij als ik vrij ben van werk en andere dingen kan uitvoeren. Denk aan qualitytime met kind en manlief, het huishouden, werken aan mijn blog of wat denk je van gewoon uitrusten? Gelukkig zijn veel vriendinnen ook moeder of zwanger, dus herkennen ze waar ik het over heb. Maar dat praat het niet nog goed natuurlijk.

6. Frozen, Nijntje, Jokie en Jet, Bumba, Woezel en Pip en andere figuren op je kleding

Hier kan ik kort over zijn: ze is nu bijna twee en gaat nog akkoord met wat ik haar aantrek. Dus krijgt ze de kleding aan die ik wil, dus zonder hysterische plaatjes, glitters of pailletten. Pyjama’s zijn een ander geval. Maak ik haar gelukkig met een Jokie en Jet pyjama, krijgt zij die van mij lekker aan. Er zit tenslotte toch een slaapzak overheen (en niemand die het ziet ‘s nachts).

7. Elke dag voor het slapen voorlezen

Vaak lezen we wel voor. Maar als het laat is (of temptation komt op tv en anders haal ik het niet) dan skip ik het verhaaltje. Overdag lezen we toch 73 boeken, dus dat 74ste verhaaltje kan dan wel overgeslagen worden. Slaap is belangrijker dan dat ene verhaaltje van drie regels. We kroelen, doen gek en bespreken de dag voor het slapen gaan. Dat is ook qualitytime.

8. Mijn kind is het allerleukste – dus ik pomp 60 foto’s op mijn social en praat alleen nog maar over haar- gedrag

Schuldig. En niet zo’n beetje ook. Ik vind mijn kind leuk. In mijn ogen het allerleukste kind wat er bestaat. Daarmee zeg ik niet dat andere kinderen niet leuk zijn, ik ken genoeg leuke schattige en knappe kinderen, maar niets of niemand haalt het bij je eigen kind. En elke foto die ik maak vind ik schattig. En het liefst laat ik al die foto’s aan iedereen zien. En het liefst zet ik die op Facebook of Insta. Maar goed, zullen we dat maar niet doen? Dat is een beetje teveel van het goede.

Tsja, ik zei het al. Mijn verwachtingen heb ik toch echt bij moeten stellen. Ik denk dat het handig is om een lijstje te maken met dingen die ik ook daadwerkelijk niet doe, om het zo een beetje te relativeren voor mijzelf haha.

En…. Herkenbaar?

Lees ook:
Onze ervaring met een geboortefotograaf
En toen stond ik gigantisch voor l*l
Wow, maar dan was jij ook vroeg moeder

7 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.