Waterpokken kidsclin zemelen
Dreumes,  Mama,  Peuter

Zo was onze dochter snel van de jeuk (waterpokken) af.

Zoals je eerder kon lezen, is Hanne ook aardig de pisang geweest. Het arme meisje zat flink onder die ellendige waterpokken. Als je wilt weten hoe dat bij ons ging, raad ik je aan om dat artikel even te lezen. Wat nou het beste hielp hier in huis? Een zemelenbadje en Kidsclin. Toen we dit eenmaal wisten verminderde de jeuk flink. Ik vertel je graag meer.

Mijn eigen voorkeur

Naast alle dingen die te koop zijn tegen de waterpokken, heeft een zemelenbad toch mijn voorkeur. Dit is natuurlijk product en bevat geen chemische stoffen. Ik vind het een fijn idee dat een (op dat moment aangetast) kinderhuidje zo min mogelijk troep hoeft te verdragen. Omdat het een natuurlijk product is durf ik het ook te smeren op plekken die ik normaal zou vermijden met chemische stoffen (zoals gezicht en in de luier).

Zemelenbadje: hoe doe je dat?

Een zemelenbadje is heel makkelijk en al helemaal als je dit stappenplan volgt:

Benodigdheden:
– Badkuip of grote emmer, opblaasbaar zwembadje of iets waar je kindje in kan zitten
– Washandje
– Havermout
– Elastiekje.

Te werk:
Je vult je badkuip met dezelfde hoeveelheid water als je normaal doet. Doe een handje met havermout in het washandje en gebruik het elastiekje om het washandje dicht te maken.

Gooi het washandje in het water. Er komt een wittige substantie uit, dit werkt verzachtend en droogt de waterpokken uit. Je kindje alleen al in het bad laten zitten is voldoende, maar je kunt ook nog de witte substantie uit de washand knijpen en dit over de aangedane plekken smeren.

Zemelenbadje


!Gebruik geen andere doucheproducten. Deze kunnen door de SLES uitdrogen en dat is niet per se erg gunstig voor de waterpokken.

Dep je kindje droog (niet wrijven!) en smeer verder geen bodylotion oid. Dit kan parfum of uitdrogende stoffen (SLES) bevatten die kunnen prikken of de waterpokken kunnen doen ontsteken. Een product specifiek tegen de waterpokken kan wel.

Kidsclin en zinkzalf

Steeds als we dachten dat ze jeuk had, smeerden wij haar in met Kidsclin. Kidsclin is een schuim dat directe verlichting geeft van jeuk, snel verkoelt en verzacht en makkelijk aan te brengen is. Het schuim kun je in de koelkast zetten, de kou heeft een extra verzachtende werking.

De huisarts adviseerde mij om zinkzalf op de waterpokken te smeren. De grootste waterpokken stipte ik dus ook nog aan met zinkzalf.

Waterpokken kidsclin zemelen

Dat werkt dus het beste..

En dat werkte nog het beste: eerst een zemelenbadje en vervolgens insmeren met Kidsclin. De grote waterpokken aanstippen met zinkzalf. Als we dat gedaan hadden, was ze weer even van de jeuk af. Helaas niet lang genoeg om complete nachten door te slapen, maar wel lang genoeg om minder vaak wakker te worden. Ik vrees dat er geen ultiem middel bestaat tegen die ellendige dingen, dus tot die tijd zeg ik: dompel je kindje in een zemelenbad en blijf smeren, desnoods twee keer per dag.

Wat ook nog werkt tegen de waterpokken en jeuk? Heeeel veel moederliefde. Maar dat is natuurlijk ook de beste remedie voor alles.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.