boterham pixabay
Feel good,  Food,  Overig

Project niet graag een lege maag

Ken jij het al? Het project niet graag een lege maag? Dit project verdient zeker meer aandacht en bekendheid, want jongens jongens, wat is dit een mooi Rotterdams initiatief.

Project niet graag een lege maag is opgezet door Johan Muurlink. Zijn zoon vertelde dat hij op school zijn eten en drinken deelde en vroeg of zijn vader dit goed vond. Uiteraard vond Johan dit goed, maar het deed hem zeer dat er kinderen zijn die geen eten of drinken mee kunnen nemen naar school. De reden dat de kinderen niets mee kunnen nemen maakt hem niet uit. Of het nou door een schuld komt, armoede of dat het te maken heeft met bepaalde instanties. Kinderen werken hard, zijn in de groei en hebben het gewoon nodig. De kinderen horen niet de dupe te zijn van het feit dat ouders, om welke reden dan ook, geen boterhammen mee kunnen geven.

boterham pixabay
Bron: Pixabay


Johan “de boterhammenman” is naar de supermarkt gegaan en heeft daar brood, beleg en drinken gehaald en is gewoon gaan smeren. Alle kinderen die geen lunch mee hebben naar school, krijgen een boterham van Johan. Betaald uit eigen zak. Dat is toch super!

Op een gegeven moment werd het project groter. Er kwam een school bij. Vervolgens kwam er nog een school bij. Inmiddels smeert Johan boterhammen voor drie scholen! Voorbereiden, smeren en het vervoer; hij regelt het. Dit allemaal in zijn eigen tijd met eigen middelen. Wat een fantastische man én initiatief is dit!

Nu draait het project op gulle giften en donaties in vorm van geld of voedingsmiddelen. De plaatselijke Albert Heijn helpt Johan door hem af en toe iets te doneren.

Deze man heeft een hart van goud, om zich zo in te zetten voor kinderen. Dus lieve mensen, neem een voorbeeld aan Johan. Help waar je kan. Kom voor elkaar op. Reik je hand uit. Denk aan elkaar. En, verspreid zijn verhaal! Hoe meer bekendheid hoe beter. Neem een kijkje op zijn Facebook voor zijn hele verhaal. En als je iets kunt missen….


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.