Cafeinevrije thee
Food,  Persoonlijk

Mijn favoriete “losse” thee

Eerder schreef ik een artikel over cafeinevrije thee (theïne). Dit artikel scoort nu nog erg goed: het is zelfs één van mijn best gelezen artikelen ooit. Ik schreef hem in april 2017; bijna drie jaar geleden. Tijd voor een persoonlijke update dus. Niet per se gericht op het theïne vrije drinken, maar gewoon een update met de thee’tjes die nu favoriet zijn.

Zoals ik in mijn eerdere artikel over thee al zei, is kruidenthee officieel geen thee. Eigenlijk is het gewoon gekookt water met wat groente,fruit of kruiden erbij. Omdat de “thee” niet van de theeplant komt, zit er ook geen theïne in. Dat is ook voor onderstaande theeën van toepassing.

In datzelfde artikel vertelde ik ook dat cafeïne en theïne eigenlijk hetzelfde zijn; in koffie heet dit cafeïne en in thee heet dit theïne. Wanneer mensen dus spreken over cafeïnevrije thee, zeggen ze eigenlijk iets dat niet klopt 😉 !

Oké, genoeg gekletst. Laten we eens kijken.

Verse citroen & gember

Waar ik deze thee eerst echt heel vies vond, kan ik er nu echt liters van wegdrinken. Ik moest een beetje wennen aan de smaak van gember, terwijl ik dat in mijn eten wel heel lekker vind. Afijn, deze thee is heel makkelijk te maken: je kookt water en voegt citroen en gember toe. Ik vind hem het lekkerste als er nét iets meer citroen in zit.

Cafeinevrije thee

Verse munt honing

De bekendste verse thee van Nederland: takkenthee! Hij is zo ingeburgerd dat hij ook verkrijgbaar is bij horecazaken. Het is niets meer dan gekookt water met munt takjes en honing, maar wel heel lekker!

Verse citroen en munt

Dit lijkt wel een combinatie van de twee theeën hierboven: gekookt water met schijfjes citroen en munt. Heel lekker!

Verse sinaasappel en kaneel

Oeh, deze heeft wel een beetje een winters gevoel hoor. Ik drink hem vaak als het wat kouder is. Ook dit is een kwestie van water koken, schijfjes sinaasappel en een kaneelstokje erbij.

Cafeinevrije thee

Cactusvijgen thee

Deze groene thee is zó lekker! Cactusvijg smaakt een beetje naar meloen en peren. Ik vind deze thee zoet/frissig smaken. Deze thee heb ik trouwens lang geleden gekocht bij zininthee. LET OP: in deze thee zit wel theïne!

Jasmijn thee

Ook dit is een groene thee en zeker een van mijn favorieten. De jasmijn maakt de thee heel bloemig, zoet en zacht. Deze thee kreeg ik, geen idee waar vandaan, maar je kunt hem online zo vinden! Je kunt trouwens ook gewoon in de supermarkt jasmijnthee kopen, maar die haalt het écht niet bij verse jasmijn thee. LET OP: in deze thee zit wel theïne!

TIP: Gebruik altijd een thee ei om ervoor te zorgen dat je echt alleen thee drinkt, zonder dat je allemaal kleine stukjes in je mond hebt.
Past het er niet in? Zeef dan na het trekken je thee.
Maak je thee met bijvoorbeeld citroen o.i.d.? Ik rijg deze stukjes altijd aan mijn lepel, je kunt ook een satéprikker gebruiken.

3 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.