Tafelzeil knutselen
Creatief/DIY,  DIY,  DIY Mama,  Overig,  Review

Tafelzeil: zoveel meer toepassingen dan beschermen alleen.

Het is misschien een beetje gek, maar ik kan niet meer zonder: tafelzeil. Het maakt of breekt de sfeer in je huis en kan net dat extraatje geven aan een chique diner, hippe lunch of aan je niet-zo-kidsproof-spaghetti-maaltijd. Maar wist je dat ik tafelzeil voor veel meer dingen gebruik?

Afdekken en beschermen

De meeste mensen gebruiken tafelzeil om tijdens het eten hun tafel te beschermen tegen vieze vlekken, vegen en andere ongein. Wij gebruiken ons tafelzeil hier eigenlijk niet voor. Natuurlijk zijn we zuinig op onze tafel.  Met een afmeting van 240×80 en een echt houten blad hebben wij een groot (en duur) exemplaar in huis staan. Maar, mijn vriend heeft zo zijn redenen om geen tafelzeil te willen tijdens het eten:  want wit met zwarte stippen is niet zijn smaak / rood met witte stippen ook niet / de tafel komt niet tot zijn recht / het maakt niet uit of hij het zeil schoonmaakt of de tafel en zo zijn er nog zes andere redenen.

Om een lang verhaal kort te maken: wij eten negen van de tien keer zonder tafelzeil. Gelukkig is tafelzeil multifunctioneel en gebruik ik hem nog aardig vaak buiten het eten om:

Knutselen

Verven, kleuren met potloden of stiften, kleien (vette troep), magnetisch zand, lijm of andere meuk aan tafel: ik word er niet vrolijk van. Dan zegt mijn vriend dat het hem niet uitmaakt of hij de tafel poetst of het tafelzeil, mij maakt het wel uit. Ik verpest liever het tafelzeil met cif en een schuurspons dan dat ik de tafel verziek. Een tafelzeil kan ik zo opnieuw kopen, het tafelblad vervangen is een dure grap 😉. Simpele keus dan toch!

Tafelzeil knutselen

Foto achtergrond

Foto maken voor mijn blog? Flatlay wat gezelliger maken? Ook hier maak ik gebruik van tafelzeilen. Verschillende motieven, kleuren of vormen geven net dat ene extraatje en als ik een strakke achtergrond wil draai ik mijn zeil gewoon even om. Wanneer ik een kreukel zie strijk ik hem op een lichte temperatuur met een bakpapiertje ertussen. Zo makkelijk kan het zijn!

Tafelzeil knutselen

Kussenset

Wat denk je ervan om een kussenset voor je Tripp Trapp of andere kinderstoel te maken? Met tafelzeil gaat dit best makkelijk en de kussenset kun je met een vochtig doekje schoonmaken. Heb je alleen een patroon, een naaimachine en je handige tante, oma of moeder voor nodig. Het staat bij mij op mijn lijstje om binnenkort te proberen.

[tip: Google eens naar knutselmogelijkheden met tafelzeil. De mogelijkheden zijn eindeloos!]

Educatief

Educatief, echt? Ja, echt. Kleine kinderen kunnen de vormen herkennen, snoepjes tellen of kleuren en dieren benoemen. Als je een doorzichtig tafelzeil hebt kun je er ook foto’s of andere afbeeldingen onder leggen. Er bestaat ook zeil dat lijkt op een automat , Woezel en Pip en ook van de Sprookjesboom! Als je als moeder dan geen punten scoort weet ik het ook niet meer..

Ken jij deze toepassingen van tafelzeil al?

Samenwerking

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.