Overig,  Review,  Shoppen

Fotoboeken van Fotofabriek.nl

Toevallig zei ik laatst nog tegen een vriend: Ik zal al onze weekendjes weg wel in een fotoboek willen hebben, dat lijkt me zo leuk! Het kon ook niet beter uitkomen dat ik werd benaderd door Fotofabriek.nl met de vraag of ik een fotoboek van hun wil reviewen. Natuurlijk, kom maar door!

Wie is fotofabriek?
Fotofabriek.nl / Fotofabrik.de is onderdeel van Chris Russell BV. Chris Russell is een full-service reclamebureau en een digitale drukkerij. Zij verzorgen al meer dan 20 jaar reclame en drukwerk voor toonaangevende winkelketens in Nederland. Via Fotofabriek kan nu geprofiteerd worden van onze uitgebreide kennis en expertise op het gebied van fotobewerking en digitaal drukken. Fotofabriek is in 2008 opgericht.

Fotofabriek biedt een gratis softwarepakket voor het vormgeven en bewerken van fotoproducten van perfecte kwaliteit. Maak een fotoalbum, verjaardagskalender, canvas, wenskaarten of één van onze vele fotoproducten en verstuur het bestand vervolgens naar de fotoservice van Fotofabriek. Zij drukken, binden en verpakken het product op professionele wijze en verzenden de bestelling binnen twee tot zeven (afhankelijk van het product) werkdagen naar ieder adres in Nederland en België.

Fotofabriek heeft inmiddels meerdere prijzen gewonnen, onder andere bij AVROTROS radar! Lees hier meer over de test en bekijk een filmpje op de site van Fotofabriek.nl. Goed, laten we eens gaan kijken hoe Fotofabriek in zijn werk gaat!

Werkwijze:
Om te starten, download je de software van Fotofabriek. Dit gaat gemakkelijk via www.fotofabriek.nl/fotoboek-maken . Het installeren duurt even, maar opzich is dat niet zo gek aangezien het een uitgebreid programma is.
Wanneer het programma geïnstalleerd en opgestart is, kun je in principe beginnen! Je klikt op nieuw project en kiest het product wat je wilt maken. Als je dus net als ik een fotoboek gaat maken, kun je ervoor kiezen om het project automatisch te laten vullen met sjablonen, met sjablonen en foto’s of dat je helemaal blanco wilt beginnen. Klik op je keuze en voilà: je kunt aan de slag!
Zelf koos ik voor blanco, omdat ik het zelf leuk vindt om de pagina’s in te delen.

 

Links in het programma zie je het gedeelte waar je je foto’s kunt selecteren en in het programma kunt zetten. Ook zie verschillende tabbladen, met frames, randen, tekstuur en clipart. De keuze is reuze en je kunt als liefhebber helemaal los gaan met het kiezen en maken van je fotoboek.
Rechts van het programma zie je de verschillende sjablonen die je kunt gebruiken om de bladzijdes te vullen. Bij de sjablonen kun je kiezen uit enkele of dubbele pagina’s en je kunt ook de hoeveelheid foto’s in het sjabloon kiezen. Zo hoef je niet lang te zoeken, je zet gewoon even een filtertje uit. Handig!

En eigenlijk.. spreekt de rest wel voor zich! Je selecteert een sjabloon, zet hem op de bladzijde en je sleept de foto die je erin wilt naar het sjabloon toe. Je kan het zo gek niet maken met achtergronden, cliparts en noem maar op, het zit er allemaal in! De foto’s die je wilt gebruiken, kun je zelfs nog simpel bewerken, denk dan aan grijswaardes, randen, schaduw, spiegelen etc. Je kunt alle kanten op met dit programma en wanneer je je niet zo creatief voelt, kies je voor automatisch vullen (met sjablonen en foto’s) in het begin! Ook fijn aan dit programma is, dat ze een melding geven wanneer de fotoresolutie laag is. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus je kunt je boek altijd nog aanpassen indien dit nodig is.

Wanneer je boek helemaal naar je zin is, controleer je hem op de volledige pagina en upload je deze naar de server van Fotofabriek.nl . Het programma geeft een overzicht van eventuele foto’s in slechte resolutie, zodat je hier ook weer de kans hebt om het aan te passen.
Als het boek geupload is, kom je op de site van Fotofabriek.nl. Hier opent zich weer een heel scala aan mogelijkheden om je fotoboek af te werken. Papierkeuze, vlakliggend, omslag, kleine versie, barcode verwijderen, extra controle, inpakservice, luxe bewaardoos, kleur schutbladen… Noem het maar op, je kunt hem helemaal customizen.
Klik op bestel, betaal en je bent klaar! Nu is het wachten…. Maar, je hoeft gelukkig niet zo lang te wachten zonder iets te missen! In mijn postvak kreeg ik een mailtje met een filmpje hoe ze je omslag van je boek maken. Super leuk dat ze je meenemen in dit proces! En, voor de échte ongeduldige mensen: je kunt in je account op Fotofabriek.nl je fotoboek online inzien en delen op je social media. Zo hoeven anderen ook niks te missen!

Het fotoboek
Binnen een paar dagen had ik het boek binnen, zorgvuldig verpakt in plastic en in een doosje. Prima brievenbuspost.
De kaft ziet er goed uit, hij is niet te dik en is zorgvuldig gedrukt. Ook aan de binnenkant van het boek zie je dat hij mooi afgewerkt is, de randen zitten netjes en stevig vast.

De bladzijdes zien er prima uit en de kleuren komen goed tot hun recht in dit mooie boek. De foto’s zijn scherp, wat mij stiekem wel een beetje verrast… Tijdens het uploaden kreeg ik bij bepaalde bladzijdes de melding dat niet alle foto’s een beste resolutie hadden, maar dit zie ik niet terug in het boek (behalve bij de foto’s van de grotten van Han, maar dat zijn ook wel erg slechte foto’s haha)
De pagina’s voelen stevig aan, je hebt wel echt een “boek” in je handen. Wat mij wel opvalt, is dat je de randen kunt “voelen”. Wanneer ik met mijn vingers over de bladzijdes heen ga, voel ik de randen die ik in het programma heb toegevoegd. Maarja ach, als dat het enige is…


Jup, ik ben tevreden over Fotofabriek en hun geleverde diensten! Als ik in het vervolg weer een fotoboek ga maken, staat Fotofabriek.nl zeker bovenaan mijn lijstje. Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten!

Ken jij Fotofabriek.nl al?

Deze post is in samenwerking met www. fotofabriek.nl en bevat producten die ik gekregen heb.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.