Mooi & Gezond,  Review

Review: Micellaire reinigingsgel van Garnier

In elk huishouden kun je tegenwoordig wel micellair water vinden. De snelle manier van reinigen is niet meer weg te denken uit het dagelijkse verzorgingsritueel van vele vrouwen.
Nieuw is dus de micellaire reinigingsgel, een facewash vergelijkbare gel die je onder de douche kunt gebruiken. Je pompt een beetje op je hand, brengt dit met ronddraaiende bewegingen aan op een vochtig gezicht en spoelt het weer goed af. De gel zou zelfs make-up verwijderen, zonder hard te moeten boenen. Klinkt goed toch? Ik heb hem nu een aantal weken gebruikt en vertel je mijn ervaring!

In gebruik

De reinigingsgel werkt dankzij gebruik van micellen, die afkomstig zijn uit de farmacie. Die micellen trekken als een soort magneet vuiligheid, make-up en onzuiverheden aan en verwijderd deze, zonder hard te boenen en te wrijven (en dat boenen en wrijven moet je zien te voorkomen!)

Beide varianten bevatten geen parabenen, parfum of minerale oliën. Helaas zit er wel SLES in, wat uitdrogend voor de huid is. De gel is verrijkt met druivenextract, wat de aanmaak van collageen stimuleert en hierdoor huidveroudering tegengaat.

De test!

Op de linkerfoto zie je dat ik longlasting lipstick, waterproof eyeliner en waterproof mascara heb aangebracht op mijn arm. De middelste foto laat zien hoe het product schuimt (hallo SLES) en de rechter foto laat zien wat er op mijn arm blijft zitten aan make-up. De micellaire gel laat zowel de mascara en eyeliner als sneeuw voor de zon verdwijnen, maar van de lipstick blijft toch nog aardig wat op mijn armen zitten. Geeft niks, want met een wattenschijfje en wat micellair water krijg ik de restjes er van af.

Wanneer ik het wil testen onder de douche, breng ik eerst mijn complete fullface make-up aan, zodat ik goed kan testen of de gel écht alles verwijderd. Eenmaal onder de douche merk ik dat de verpakking handig is, het werkt met een pompje zodat je het product goed kunt doseren. Een keer pompen is voldoende voor je hele gezicht. Het schuim voelt zacht aan en om mijn oogmake-up te verwijderen moet ik ook over mijn ogen heen. Het voelt een beetje gek, aangezien je dit gebied normaal probeert te vermijden wanneer je dit soort producten gebruikt.

Uiteindelijk zie ik dat de gel toch nog wel moeite heeft met het verwijderen van mijn (waterproof) mascara, wanneer deze echt op mijn wimpers heeft gezeten in plaats van op mijn arm. Opzich niet gek, want op mijn ogen durf ik toch niet zo hard te boenen als op mijn arm.  Als ultieme test haal ik nog twee wattenschijfjes over mijn gezicht met micellair water en er komt echt geen make-up meer van mijn gezicht af.

Conclusie:

Persoonlijk vind ik het een fijne manier op mijn gezicht te reinigen. Het snelle en gebruiksvriendelijke wat je met het micellaire water ervaart, ervaar ik bij de gel ook. De nadelen voor mij zijn wel dat hij toch niet helemaal lekker mijn waterproof mascara eraf haalt. Ik kan er niet erg rouwig om zijn, Garnier zegt dat de gel make-up verwijderd maar zegt niets specifiek over waterproof make-up.
Een ander nadeel is dat mijn huid (i.c.m. zwangerschapshormonen) gevoelig reageert op de SLES. Om mijn mond heen is mijn huid erg droog, gevoelig en trekkerig en voornamelijk erg rood! Normaal gesproken heb ik hier helemaal geen last van, dus ik denk echt dat het grotendeels ook door de hormonen komt.
Voor anderen: Ga hem proberen! Het is een fijne reiniger die zijn werk zeker doet!

De reinigingsgel is verkrijgbaar bij de drogist voor  €5,49.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.