Mooi & Gezond,  Review

Review: DR.E.J.Swaab Classic Lipcare

Laatst liep ik in de stad en kwam ik erachter dat ik mijn geliefde Burt Bees lippenbalsem thuis had laten liggen. Op dat moment had ik echt behoefte aan verzorging, dus schoot ik snel de Etos in. Na het vergelijken van wat balsems viel mijn oog op DR.E.J. Swaab. De ingrediëntenlijst zag er zo snel prima uit en de beloftes die ze doen klonken me ook niet gek. Ze beloven dat hij verzacht en beschermt, mentholfris is en niet smelt onder de 40 graden. En, Uv-bescherming ! Ik review hem voor je en kan je vertellen dat dit mijn nieuwe favoriete balsem is..

DR.E.J.Swaab Classic Lipcare

De lippenbalsems van DR.E.J.Swaab zijn in 6 varianten verkrijgbaar. De varianten die in de drogist liggen zijn: Classic Lipcare en Extreme Protection. Online kun je ook nog de Care&Moisturise, Clinical Lipgloss, SOS Lip & Skin Repair en de High Sun Protection Stick vinden. Ze zijn verkrijgbaar vanaf €2,79.

Lees ook:
Maak je eigen scrub
Rituals Express Your Soul
Thuis je tanden bleken

De verpakking is simpel, je koopt hem zonder extra poespas. Het product is verpakt in een plastic huls en zo kun je hem ook vinden in de winkel. Elke variant heeft een andere kleur dop of vorm, zodat je snel kunt herkennen welke je voor je hebt.

DR.E.J.Swaab Classic Lipcare
In de ingredientenlijst zie ik veel verzorgende stoffen en oliën zitten die de lippen verzorgen en beschermen zoals: lanoline olie, annuus seed cera (zonnebloem), copernicia cerifera cera (wax van de carnaubapalm), shorea robusta resin (salboom), rhus verniciflua peel cera (vernisboom). Ook de UV-A en UV-B filters staan netjes tussen de ingredienten, zo ongeveer in het midden. Wel zitten er toegevoegde stoffen in die de stevigheid en langdurigheid van het product garanderen, maar die staan onderaan het lijstje.

DR.E.J.Swaab Classic Lipcare

De balsem smeert goed uit en is heerlijk fris op de lippen. De menthol doet goed zijn werk en tintelt zeker een paar minuten lang na. Dit werkt verkoelend, wat heel fijn is wanneer je lippen kapot zijn. Als je met je lippen over elkaar gaat, ervaar je de menthol weer. Hij laat geen kleur achter, waar ik wel een klein beetje bang voor was aangezien het product SPF 10 bevat. Het product geeft wel een subtiele glans af, zonder dat het vettig aanvoelt. De smaak is redelijk neutraal, al proef je natuurlijk wel een vleugje menthol wanneer je een beetje in je mond krijgt.
Mijn mond is een stuk gehydrateerder en velletjes verlaten langzaam mijn lippen. Deze balsem had ik een paar weken geleden moeten hebben, op het toppunt van de winter!

De lipbalsem van DR. E.J.Swaab is online en bij de drogist verkrijgbaar vanaf €2,79.

Zou jij dit product ook aanschaffen?

2 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.