Behaald!,  Mijn "Bucketlist"

#108 – 26 films kijken in 26 dagen op alfabetische volgorde

Op alfabetische volgorde films kijken, niet echt een moeilijk klusje kan ik je vertellen ;). Je installeert jezelf op de bank, neemt een kop thee, pakt je warme deken en stop je blu-ray in de speler of start Netflix op. Tadaaaaa, je kunt beginnen! Het enige moeilijke is het kiezen van de film, omdat er zoveel goede titels beschikbaar zijn. Ik vertel je welke films ik heb gekeken en welke mijn 5 favorieten zijn!

A: The A-Team
B: Boondock saints
C: Captain Philips
D: Deadpool
E: Ex-machina
F: Fifty shades of grey
G: Guardians of the galaxy
H: Hatefull eight
I: Interstellar
J: Johnny English
K: King Kong
L: Lone Ranger
M: Memento
N: No strings attached
O: Oorlogswinter
P: Premium rush
Q: Quantum of solace
R: Road to perdition
S: San Andreas
T: Ted
U: Up
V: Vantage point
W: Wolf of Wallstreet
X: X-men
Y: You’ve got mail
Z: Zodiac

Mijn favorieten:
#5 Guardians of the Galaxy

mv5bmtawmju5otgxnjzeqtjeqwpwz15bbwu4mduxndyxodex-_v1_uy1200_cr9006301200_al_
Bron: IMDB

Guardians of the Galaxy gaat over Peter Quill (Chris Pratt) die een waardevolle bol steelt en daardoor het doelwit wordt van Ronan the Accuser (Lee Pace). Om te ontsnappen aan Ronan, stelt hij een team samen van meerdere criminele ruimteavonturiers, zoals Rocket (Bradley Cooper), Groot (Vin Diesel), Gamora (Zoe Saldana) en Drax (Dave Bautista). Wanneer ze de ware krachten van de bol ontdekken, zullen ze moeten beslissen welk lot er voor het sterrenstelsel is weggelegd.
Een grappige en spannende film, met muziek uit de jaren 80 en sprekende personages!

#4 Interstellar

mv5bmjixntu4mzy4mf5bml5banbnxkftztgwmzm4odi3mje-_v1_uy1200_cr6906301200_al_
Bron: IMDB

Interstellar gaat over Cooper, (Matthew McConaughey) een oud piloot die nu als boer door het leven gaat. De aarde is langzaam aan het vergaan en het leven is niet altijd even makkelijk meer op deze plek. Hij laat zijn dochter Murph (Mackenzie Foy) achter om op reis te gaan in de ruimte. Er is pas een nieuw wormhole ontdekt, waarvan wetenschappers denken dat er de mogelijkheid is om hier te wonen met de mensheid.  Een indrukwekkende film, niet alleen over ruimtereizen, maar ook over de band tussen een vader en zijn dochter wat mij stiekem toch wel gegrepen heeft!

 

#3 Wolf of Wallstreet

Bron: IMDB

The Wolf of Wallstreet, een waargebeurd verhaal over Jordan Belfort die gespeeld wordt door Leonardo DiCaprio. De film laat zien hoe Jordan Belfort zijn weg baant als effectenhandelaar op Wallstreet. Hij verdiend flink veel geld en het duurt dan ook niet lang voordat er drugs, sex, corruptie en misdaad bij komt kijken. Al snel komt hij in de problemen en de FBI volgt hem op de voeten. Keer op keer weet hij zich uit lastige situaties te redden, wat hilarische en creatieve scenes oplevert. Deze film is echt één groot feest om naar te kijken!

#2 Deadpool

Bron: IMDB

Deadpool (gespeeld door Ryan Reynolds) gaat over een terminale man die een experimenteel medicijn toegediend krijgt die hem superkrachten geeft.  Terwijl hij de behandeling ondergaat komt hij erachter dat hij een mutant is en moet hij verschillende testen afleggen om te kijken welke krachten hij nu bezit. De man die hem het medicijn heeft toegediend blijkt sadistisch te zijn en hierdoor wordt Deadpool verminkt. Hij meet zichzelf een pak aan en gaat op zoek naar de man die zijn leven verpest heeft… Een film vol met zwarte humor, die soms nét iets te ver gaat!
#1 The Hatefull Eight

 

 

Bron: IMDB

The Hatefull Eight gaat over een premiejager die onderweg is naar Red Rock, om zijn gevangene berecht te laten worden. Onderweg komen ze nog een premiejager tegen en een man die zegt de nieuwe sheriff van de stad te zijn. Ze worden overvallen door een sneeuwstorm en snel zoeken ze onderdak bij Minnies Haberdashery; een tussenstop voor postkoetsen. Binnen worden ze begroet door een viertal vreemdelingen en al snel ontdekken de reizigers dat ze het Red Rock misschien niet halen.. Een spannende film waarin niets lijkt wat het is en niemand is wie hij zegt dat hij is. Hou je aandacht er goed bij, want als je een stukje mist kan het al zo zijn dat je hem misschien niet meer snapt!

 

Dit zijn mijn vijf favorieten van de 26, ben jij van plan om ook één van deze 5 (of 26) films te kijken? Heb je er misschien al een paar van gezien? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.