Creatief/DIY,  DIY

DIY: Houten kledingrek met kralen

Toen ik laatst op internet aan het kijken was op zoek naar inspiratie voor de kinderkamer, kwam ik allemaal leuke afbeeldingen tegen van houten kledingrekjes. Het is makkelijk om ze zelf te maken, dus heb ik voor jullie een DIY!

Benodigdheden:
– Houten stok of tak.
– (Houten) kralen in afmetingen naar wens.
– Stevig draad/touw
– Haakjes/oogjes voor bevestiging
– Boor
– Sterke lijm
– Snijpank/werkplank/werkblad
– Schaar
– Optioneel; verf en kwasten.

Hoe maak je het?
1. Boor twee gaatjes aan de uiteindes van je stok/tak. Zelf gebruik ik een deuvel. Let erop dat de gaten allebei aan de “bovenkant” zitten, niet dat je een gat boort en vervolgens de stok draait 😉 . Waar je ook op moet letten, is of het touw door het geboorde gat heen past.

2. Meet twee stukken touw af op de gewenste lengte. Knip net wat meer touw af dan je nodig hebt. Maak in beide touwtjes onderaan een knoopje. Let op, niet te groot knopen, want het knoopje moet in de kraal passen.

3. Check of de knoop in de kraal past en als dit zo is, druppel dan een beetje lijm op de knoop en schuif de kraal erom heen. Gebruik hiervoor een ondergrond die vies mag worden. Knip vervolgens het stukje touw onder de kraal af.

4. Rijg het touw door de stok/tak heen.

5. Begin met de kralen eromheen te schuiven! Ik gebruik verschillende formaten en onderaan begin ik met de grootste kraal. Kijk even of je beide kanten gelijk wilt, of dat je de kanten laat afwijken van elkaar.

6. Bepaal waar je je kledingrek wilt hebben. Draai op de betreffende plek de oogjes/haakjes in het plafond en knoop je rek vast. Hier heb ik nog geen foto van, ik ben er nog niet helemaal over uit waar ik hem hebben wil 😉 .

Wat vind jij van dit kledingrek? Ga jij hem ook maken? Laat het me weten in de reacties!

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.