cadeau maken vaderdag
Cadeautjes,  Creatief/DIY,  DIY,  Feestdagen,  Knutselen met kleuters,  Knutselen met peuters,  Knutselen met peuters,  Knutselen met schoolkinderen

6 x makkelijk knutselen voor moederdag

Zondag 10 mei is het zo ver: moederdag! Nu de kinderopvang (deels) gesloten is en zo ook school, komen de kinderen niet thuis met een geknutseld cadeautje. Het komt dus op de vaders neer om iets te knutselen. Dus alle papa’s van heel Nederland: let op. Zo makkelijk heb je het nog nooit gezien. Dit kunnen jullie!

Fotolijstje maken:

Plan van aanpak: maak een lieve foto van je kindje, fiets naar de Hema en print de foto uit, koop een houten fotolijstje, een stapel stickers en versier de boel. Als je je heel creatief voelt kun je ook zelf nog dingen tekenen, uitknippen en erop plakken. Of laat je kind losgaan met stiften, ook goed. Ik weet zeker dat moeders hier heel blij mee is!

Ik hou(t) van jou!

Nog een makkelijke: koop schijfjes boomstam bij de Action of zoek even in het bos. Geef je kind een dotje potloden en laat hem/haar erop kleuren. Kindje klaar? Schrijf er dan op: Mama, ik houT van jou! Een uitgebreidere uitleg kun je hier vinden.

fanTAStische mama

Men neme een lege canvas tas en textielstiften. Laat je kind de tas versieren en schrijf erop: voor en fanTAStische mama.

Eigen bierfles

Ben je een vader die echt, maar dan ook écht onhandig is? Dit volgende lukt altijd: laat jouw kind een tekening maken op een a4 papier. Gewoon lekker kriskras kleuren. Vervolgens pulk je het etiket van een (rosé) bierfles (of een wijnfles) en leg deze op het papier. Knip het a4 in hetzelfde formaat als het etiket, schrijf er een lieve boodschap op en rol het papier om het flesje. Plakband erom en klaar!

Eigen inpakpapier

Helemaal makkelijk: koop een klein cadeautje, laat je kindje een tekening maken en pak het cadeau in met de tekening. Makkelijker wordt het niet!
(PS; weet je niet wat je dan moet kopen? Een boek, nagellakje, een cadeaubon, boeketje droogbloemen; of doe hier nog inspiratie op!)

Knutselen moederdag makkelijk

Pot met snoepjes

Neem een lege glazen pot, spoel deze goed om en droog af. Of koop er één, ook prima! Geef jouw kindje een merkstift ( verschillende kleuren verkrijgbaar bij bijv de action)en laat hem/haar de pot versieren. Stop er lekkere snoepjes in en klaar!

Zo, met deze voorbeelden heb je echt geen excuus meer om niks te geven met moederdag. Veel succes en plezier!

Deze blog bevat affiliatelinks. Als je iets koopt via deze
link ontvang ik een een kleine commissie. Hier merk jij niks van.

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.