Hexagon foto
Huis & interieur,  Ons nieuwbouwhuis,  Overig,  Review

Wanddecoratie in ons nieuwe huis + tips!

De mensen die mij al langer volgen via Instagram of mij in het echt kennen, weten inmiddels dat wij een ander (nieuwbouw) huis hebben gekocht. Super leuk natuurlijk, want je kunt alles vanaf het begin bepalen en helemaal inrichten naar je eigen smaak. Wij willen alles mooi op elkaar afstemmen en zorgen dat dingen terugkomen door het hele huis heen. Zo kiezen wij bijvoorbeeld voor een visgraatvloer én komt het visgraat motief weer terug op de tegels in beide toiletruimtes. In de badkamer krijgen wij hexagontegels (dat was liefde op het eerste gezicht hoor, deze tegels) en dat trekken we door in de muurdecoratie.

We zijn beide kieskeurig..

Want ik vind lang niet alles mooi. Schilderijen zijn vaak langwerpig of vierkant qua vorm en ik vind ook zeker niet alle schilderijen/prints mooi. En de stukken die ik wel kan waarderen passen vaak niet in het straatje van Jamie (of het past niet in mijn portemonnee). Heel jammer dus. De hexagon foto’s vonden we beide erg mooi en het past qua stijl perfect in ons nieuwe huis.

Hexagons; even een beetje uitleg

Die hexagons (zeshoeken) dus, ze zijn echt geniaal. Ze zijn licht van gewicht omdat ze op forex (kunststof) gedrukt zijn en ze hebben dus die geliefde hexagon-vorm. En omdat het dus van die lichtgewichten zijn, kun je ze gewoon ophangen met Tesa powerstrips. Die zitten er gewoon bij, net als een afstandhouder en een gebruiksaanwijzing. Super fijn dat je ze zo kunt monteren; ik hoef geen gaten in mijn muur te boren en als ik ze wil verplaatsen is het super makkelijk te doen. Dus ja, laat je man maar zitten op de bank of bel je vader/klusjesman maar af. Mocht je er echt niet uit komen kun je altijd nog het filmpje bekijken op de site.

Hexagons canvascompany

Ophangen maar!

Voordat ik ze ophing heb ik eerst gepuzzeld in welke opstelling ik ze wil hebben. Er zijn immers zoveel mogelijkheden. Ik heb gekeken naar de ruimte waar ze komen te hangen, namelijk het trappengat. Dat stuk muur is langwerpig en schuin van vorm. Daarom leek het mij het mooiste als ik de opstelling in dezelfde vorm zou ophangen. Dus; in de breedte en naar beneden aflopend.

Eenmaal besloten in welke opstelling ze moeten komen te hangen ben ik met de eerste begonnen. Bij deze heb ik een waterpas gebruikt, bij de volgende niet. Daar heb ik het afstandshoudertje voor gebruikt. Het resultaat zie je hieronder.

Ik wil er uiteindelijk nog wat hexagons bij zodat ik de collage nog kan uitbreiden. In het nieuwe huis willen we de collage achter de eettafel plakken, op een muur van 12,4 meter lang. Dan lijkt het mij ons wel het mooiste als de collage wat langer is. Dan “breekt” hij de muur een beetje. ‘t Lijkt me trouwens ook gaaf als er wat grotere hexagons tussen hangen, dus dat de maten variëren.

Tips;

  • Kijk goed naar de ruimte waar je je wanddecoratie wilt hangen. Een hoog plafond? Maak dan je “collage” hoog. Wil je ‘m, net als bij ons, in het trappengat? Maak je collage dan schuin. Zo beweegt de vorm van je collage met de ruimte mee en komt hij goed tot zijn recht.
  • Plak de eerste drie hexagons met schilderstape op de muur en doe een paar stappen naar achteren. Zitten ze op de juiste plek of moeten ze wat hoger/lager/naar links/rechts? Wanneer ze naar je zin hangen kun je de schilderstape vervangen door de powerstrips en vanuit daar verder uitbouwen.
  • Heb je een iPhone? Als je de app “meten” opent en je telefoon een kwartslag draait heb je een waterpas!
  • Naast hexagons heeft CanvasCompany nog veel meer mooie dingen; foto’s op cirkels, vierkanten, tuinposters, fotobehang, plexiglas, schoolposters.. Je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt er je foto op laten drukken!
  • Liever iets anders aan je muur? Canvascompany heeft meerdere webwinkels met ieder hun eigen specialiteit, denk aan een foto op aluminium (check die van ons), een foto op een mok, een fotopuzzel (ideaal cadeau in deze gekke corona-tijd), een wereldkaart voor een kind (check weer die van ons) of wat denk je van een oude wereldkaart?
  • En dan de beste tip: ze hebben op het moment van schrijven een knaller van een kortingscode: voer MP50 in voor 50%! korting! Dat is zeker de moeite waard.
  • Vergeet 10 mei, moederdag niet! Met bovenstaande kortingscode kun je echt het perfecte cadeau kopen. Ik heb hem al binnen ;).

Wat voor wanddecoratie heb jij aan de muur? Laat het me weten, leuk!

Samenwerking


10 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.