Baby,  Dreumes,  Kleuter,  Mama,  Overig,  Persoonlijk,  Peuter

Tradities en gewoontes in ons gezin

Aankomende zondag en maandag is het weer Pasen. Dat deed mij stilstaan bij de dingen die wij elk jaar samen doen. Wij hadden vroeger ook tradities en gewoontes met het gezin en daar kijk ik echt heel fijn op terug. Mijn ouders verstopten bijvoorbeeld paaseieren in de tuin en mijn zus en ik mochten die dan zoeken (terwijl wij uit het raam keken waar ze verstopt werden 😉 ). In de hoop dat Hanne ook zo terugkijkt, hebben wij ook tradities en gewoontes. Paastakken versieren bijvoorbeeld, een foto maken bij de kerstboom en nog meer dingen. Benieuwd?

Zwemmen op vakantie

Zodra de kleine meid het woord “vakantie” hoort, heeft ze het over zwemmen. Altijd als wij op vakantie of een weekend weg gaan, dan duiken wij het zwembad in. Zonder zwembad geen vakantiegevoel. Hoort er nu eenmaal bij 🤷🏼‍♀️.

Paastakken versieren

Dit vind ik dan weer zo’n leuk dingetje: de paastakken versieren! Ik zie dat kinderen (waaronder ons kind) dit echt heel leuk vinden om te doen. Is ook wel een vrolijk tafereel met al die gekleurde eieren en vormpjes!

Paastakken versieren

Een kaarsje op je verjaardag

Natuurlijk, taart met kaarsjes is logisch als je je verjaardag viert. Maar naast dat we haar verjaardag met taart en kaarsjes vieren, krijgt Hanne ook altijd een kaarsje in haar ontbijtje als ze écht jarig is. Dat zag ik bij twee kindjes van mijn oude werk en dat vond ik zo leuk, dat ik me voorgenomen had dat ook te doen. Dus dat!

Iets leuks doen op je verjaardag

Tot nu toe nemen wij elk jaar vrij op Hanne’s verjaardag en gaan we iets leuks doen. Dierentuin, pretpark, noem maar op. Of dat dit jaar ook kan ivm corona is nog maar de vraag, maar we hebben al een goed alternatief bedacht. En we moeten ook nog even bedenken hoe we dat willen doen als ze leerplichtig is..

De piek op de kerstboom

Ik tuig de kerstboom op, Hanne haar eigen kerstboom maar samen met papa zet ze de piek erop. Vind ik een hele mooie gedachte, dat vader en dochter de “finishing touch” hebben!

En natuurlijk:

Een ijsje als je bord leeg is

Een gewoonte die we hier niet heel vaak uitvoeren 😂, maar als je je bord leeg hebt verdien je een ijsje! Is natuurlijk veel lekkerder dan een gewoon toetje.

Nu ben ik heel benieuwd; welke tradities en gewoontes hebben jullie binnen het gezin? Laat het me weten!

7 Reacties

  • HalloHeleen

   Haha fijn in elk geval dat er allemaal goede eters zijn in jullie huishouden dan! Hier eet de kleine echt zelden haar bord leeg, dus is het wat makkelijker uit te voeren!

 • Lodi

  Grappig is dat toch he, ik merk het ook altijd met pasen en kerst dat wij nu ook als gezin ons eigen traditie hebben. Zo heb ik dingen van thuis mee genomen naar ons eigen gezin en maken zo onze eigen tradities met de paas brunch enzo.

 • rachel

  leuk om te lezen! hier geen ijs maar vla of ander toetje na het eten, en na school altijd een kopje thee en even kletsen, samen de kerstboom opzetten en zo zijn en nog wel meerdere dingen

 • Frederique

  Wat leuk al die tradities. Tot mijn scheiding was een van onze tradities om kerst elk jaar ergens anders te vieren, dus op een andere bestemming. Verder tuigen we de kerstboom altijd samen op en verstop ik nog steeds eitjes met Pasen ondanks dat ze alle drie tieners zijn nu haha. Toen mijn kids nog erg klein waren, gooide ik op hun verjaardag een cadeautje in de lucht wanneer ze niet keken en dan leek het net of oma het uit de hemel had gegooid. Dat was een verjaardagstraditie geworden een paar jaar lang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.