Throw Throw Burrito
Lifestyle,  Review,  Spelletjes

Throw Throw Burrito; voor jou getest!

Oh man man man, wat hebben wij met zijn allen gelachen om dit geniale spel. Throw Throw Burrito is een combinatie van trefbal en een kaartspel. Het ietwat chaotische spel vraagt om een goed reactievermogen en alertheid. Zet je schrap voor een hilarische avond.

Throw Throw Burrito?

Throw Throw Burrito is van de makers van Exploding Kittens. Misschien dat je dat spel wel kent. Zoals ik al zei is het een combinatie van trefbal en een kaartspel. Denk aan een kruising tussen ezelen en trefbal. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk punten te scoren met de kaarten. Heb je twee rondes achter elkaar gewonnen, dan is het spel afgelopen.

Hoe het werkt

Ten eerste: zorg dat je genoeg ruimte hebt om op te kunnen staan, weg te kunnen duiken en om je snel te kunnen bewegen. Zorg daarbij dat je niks stuk kunt maken of om kunt gooien.

Zorg ervoor dat je elkaar goed kunt zien en dat je allemaal bij de kaarten en burrito’s kan die op tafel liggen. Elke speler krijgt ongeveer 15 kaarten. Deze leg je zo neer dat degene links van je er ook bij kunt. In je hand neem je vijf kaarten van je eigen stapel. Gedurende het spel leg je steeds één kaart op de stapel van de persoon links van je en je pakt steeds een nieuwe van je eigen stapel. Zo krijg je steeds andere kaarten in je hand. Je gaat proberen om een setje van drie kaarten te verzamelen; dat zijn je punten.

Heb je een setje van drie kaarten dan leg je die voor je neer, vul je je hand aan tot vijf kaarten en gaat weer verder. Maar dan komt het.. In het spel zitten ook actiekaarten. Om deze te kunnen spelen heb je er ook weer drie nodig. Het is dus aan jezelf om te kiezen voor welke kaarten je gaat. Voor drie speelkaarten krijg je één punt, voor een setje actiekaarten krijg je twee punten. Het is dus gunstiger om actiekaarten te verzamelen, maar daar zitten er uiteraard weer minder van in.

Heb je drie actiekaarten verzameld, dan roep je de naam van de actie. Dit kan “Brawl”, “Duel” of “War” zijn. Bij Brawl moeten de personen links en rechts van je elkaar raken met de burrito. Degene die als eerste geraakt wordt heeft verloren en krijgt een “minpunt” token. Tenzij je de burrito vangt, dan krijgt de gooier een minpunt. Snelheid en reactievermogen is dus nodig! Als je de burrito pakt terwijl je niet aan de beurt bent, dan krijg je ook een minpunt. Goed opletten dus.

Throw Throw Burrito

Bij Duel mag degene die de duelkaarten opgooit kiezen wie er gaan duelleren. Twee personen (dit mag je ook zelf zijn) gaan met de ruggen tegen elkaar aanstaan, één van hun zegt hardop ; drie, twee, een, BURRITO. Elke tel is een stap en bij burrito draaien beide personen om. Dan is het een kwestie om elkaar af te gooien met de burrito, maar er is best veel geoorloofd om zelf buiten schot te blijven. Kussens, boeken, stoelen en zelfs personen werden hier gebruikt als schild. Je blijft net zolang gooien tot er iemand afgegooid is. Diegene krijgt ook weer een minpunt.

Bij War moet iedereen aan de tafel proberen een ander af te gooien, behalve degene die de warkaart speelt. Deze persoon doet niet mee. Ook hier krijgt degene die geraakt wordt weer een minpunt.

Wanneer alle minpunt-tokens op zijn is het spel afgelopen. Degene met de meeste punten (setjes bij elkaar – de minpunten) is de rondewinnaar en krijgt de “fear me” badge. Wint deze persoon de volgende ronde ook, is het spel afgelopen.

Er zijn nog meer kleine regeltjes, maar daarvoor zou ik de gebruiksaanwijzing lezen.

Dit hilarische spel is écht een aanrader als je een leuke avond wilt met je familie, collega’s of vriendenclub. Je kunt hem oa kopen op bol.com .

Ga jij dit spel ook spelen? Tag me in je story via Insta; vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.