Anae Wasbare Wattenschijfjes.
Mooi & Gezond,  Shoppen

Update: Bee’s Wrap en Anae Wasbare Wattenschijfjes.

Eerder vertelde ik al over hoe wij milieubewust leven en hoe we dit dagelijks vorm geven. In dat artikel zei ik al dat we aardig wat doen, maar dat het wel leuk moet blijven. We zijn geen boomknuffellaars, we eten gewoon vlees en we komen nog steeds in de fast-fashion winkels, maar dan wel allemaal met mate. De dingen die we wel doen voor het milieu, dat zijn kleine dingen die makkelijk toepasbaar zijn en daardoor weinig of geen moeite kosten. Alleen een beetje wennen, omdat het soms anders is dat je gewend bent. Ik heb twee nieuwe dingen al een paar maanden in gebruik : de Bee’s wrap en Anae wasbare wattenschijfjes en deze zou ik graag willen toevoegen.

Bee’s wrap

Bij “pret aan tafel” kon ik mijn geluk niet op; een aantal dingen die nog op mijn wensenlijstje stonden, kon ik daar kopen. Zo ook de Bee’s wrap. Ik kocht een pakketje met drie stuks; maat S, M en L.

Bee’s wrap zijn doeken van biologisch katoen, met bijenwas, boomhars en jojoba-olie . Dit is een duurzaam alternatief voor folie en zakjes. Op een makkelijke en snelle manier kun je met deze doeken je eten inpakken of afsluiten op een eco-vriendelijke, duurzame en antibacteriële manier!

Maak voor het eerste gebruik een prop van de doek, daarna is hij klaar om gebruikt te worden. Ik pak er zelf mijn boterhammen mee in, groente en fruit dat overblijft, harde stukken kaas, maar ook dek ik er schalen mee af. Door de warmte van je handen blijft de doek zitten. Na gebruik spoel je de doek af met koud water (bijenwas en warm water is niet zo’n goed idee 😉 ) en laat je hem drogen. Zo kun je er wel tot 12 maanden mee doen! En oh, misschien onnodig om te zeggen maar: deze doeken zijn niet geschikt voor vlees. Producten die met (rauw) vlees in aanmerking komen moeten altijd goed gereinigd worden met warm water en zeep en in dit geval gaat dat dus niet.

En geen paniek: je ruikt dat er bijenwas, boomhars en jojobaolie in zit, maar dit proef je niet terug in je eten.


Anae Wasbare Wattenschijfjes.

Wasbare wattenschijfjes stonden al heel lang op mijn lijstje. Super blij mee dus! Ik kocht zelf een set én van mijn zus kreeg ik nog een set als kerstcadeau.

Het idee van deze wattenschijfjes is dat je ze kunt wassen (duh). Op deze manier zorg je ervoor dat je veel minder afval hebt en een keuze voor het milieu maakt. Wassen moet je toch wel, dus een kleine moeite om deze rakkers mee te gooien in je trommel. Was de schijfjes op max 60 graden en altijd in een netje om ze niet kwijt te raken. Gebruik geen wasverzachter.


De wattenschijfjes zijn gemaakt van biologisch katoen met het GOTS-keurmerk, net als het waszakje dat erbij zit. Ze zijn best dik en daardoor absorberen ze veel vocht. En eerlijk… Dat kan een voor maar ook een nadeel zijn. Ik maak mijn gezicht schoon met een milk en een tonic. Om de milk te verwijderen zijn ze fijn, want ze absorberen veel waardoor ik minder hard hoef te poetsen. MAAR. Ze absorberen dus ook ontzettend veel tonic, waardoor ik dus vaker gezichtsreinigers moet kopen. En dat is een minder leuk grapje, zowel voor mijn portemonnee als voor de hoeveelheid plastic flessen die ik er zo doorheen jaag.

De oplossing hiervoor? Een oud t-shirt. Verknip deze in stukjes en gebruik deze stukjes voor de vloeibare/kostbare producten. Ook erg makkelijk, snel en redelijk kosteloos 😉 !

En oh, misschien ook handig om te weten: oog make-up krijg je lang niet altijd uit de schijfjes gewassen. Uiteraard zijn wel schoon na een wasbeurt op 60 graden, alleen ik vind dat ze er een beetje smoezelig uit blijven zien. Zelf gebruik ik de schijfjes met een oranje en rode rand voor mijn oog make-up, de andere kleuren voor de rest van mijn gezicht. Zo verkleuren ze niet allemaal.

Ken jij deze producten al?


2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.