Behaald!,  Werk

#54 Vrijwilligerswerk doen

Het is alweer een tijdje geleden dat ik dit gedaan heb, maar maakt het nog niet minder belangrijk. “Gewoon” iets doen voor je medemens, wat kunnen betekenen voor een ander. Toen ik besloot om vrijwilligerswerk te gaan doen vond ik het lastig om te beslissen bij welke organisatie ik mijn kwaliteiten in wilde zetten. Er zijn zoveel bedrijven, initiatieven en organisaties die wel vrijwillige hulp kunnen gebruiken.  Dat maakte de keuze alleen nog maar moeilijker. Toevallig kwam ik bij een organisatie terecht tijdens het boodschappen doen. Er stonden twee vrijwilligers van “Isaac en de schittering” bij de supermarkt die mensen benaderden met de vraag of zij wat extra’s wilde kopen voor mensen die het moeilijk hadden. Ik ben met deze mensen in gesprek gegaan om meer te weten te komen over waar zij voor staan en wat hun werkwijze is. De vrouw met wie ik in gesprek was vertelde vol passie over dit mooie initiatief. Isaac en de schittering is een onafhankelijke onderneming die gerund wordt dor vrijwilligers. Zij zamelen voedsel en kleding in voor mensen die financieel problemen hebben of weinig te besteden. Doordat zij een onafhankelijke onderneming zijn, gaat het uitdelen en verkopen dus puur op vertrouwen! De vrijwilligers staan niet alleen in de winkels om mensen aan te spreken om een boodschap te doen, maar zij doen veel meer. Zij worden hier ook ingezet in de winkel, om deze te bevoorraden, te verkopen, netjes te houden, busjes uit te laden en nog veel meer. Op deze manier blijven zij actief in de maatschappij en weten dat zij net zo belangrijk zijn als ieder ander.

Isaac en de schittering zegt over zichzelf:

“Op 18 augustus 2012 opende het spirituele centrum Isaak en De Schittering aan de Bree 25b in Rotterdam-Zuid haar deuren. Het centrum is opgericht met als doel om de medemens te helpen en inmiddels is het uitgegroeid tot een voedselcentrum waar minderbedeelden iedere dag brood, groenten en diverse producten om de maaltijd te bereiden, kunnen verkrijgen. De schrijnende armoede die we dagelijks in het centrum zien is de motivatie om met een groep vrijwilligers overal vandaan voedsel en kleding in te zamelen voor onze behoeftige medemens. In ons voedselcentrum in Rotterdam krijgen minderbedeelde mensen dagelijks gratis brood en gratis verse groenten om hun maaltijden mee te bereiden. Er is veel armoede in Rotterdam. Zo helpen we mensen die het financieel moeilijk hebben gezonder te kunnen eten en dragen we ook bij aan vermindering van de voedselverspilling”

Dit mooie initiatief sprak mij zó aan, dat ik mijn gegevens heb achter gelaten bij deze lieve mensen. Wat werken zij hard! Na een tijdje communiceren en overleggen ben ik voor hun aan de slag gegaan. Samen met nog een jongen hebben wij een dag bij een supermarkt in Hillegersberg gestaan. Door onze vlotte babbels hadden we aan het einde van de ochtend een kar vol spullen bij elkaar plus nog een koelbox vol. Wat geeft dit toch een voldoening!

IEDS1 IEDS2

Helaas heb ik maar één keer wat voor hun kunnen betekenen. Ik heb van tevoren duidelijk gecommuniceerd dat ik zou gaan verhuizen naar Brabant en dat ik niet wist hoe snel dit zou gaan. Uiteindelijk ging dit sneller dan verwacht en was de koop van het huis helemaal rond. Nadat ik van regio Rotterdam naar Brabant ben verhuisd heb ik mij niet meer ingezet voor Isaac en de schittering vanwege de afstand en een nieuwe baan. Wel kunnen zij altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken! Kijk voor meer informatie op:

Home

Heb jij ook wel eens vrijwilligerswerk gedaan?

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.