Lifestyle,  Overig,  Review

Hoe leuk: Het vriendenboek voor grote(re) mensen!

Wie had hem vroeger niet; een vriendenboekje! Al je vriendjes, vriendinnetjes en klasgenootjes kregen een ereplaatsje in je vriendenboek. Nu, als volwassene zijnde, heb ik ook weer hele leuke en lieve mensen leren kennen en hoe leuk zou het zijn als ook zij in een vriendenboekje zouden schrijven?  Voor mijn verjaardag kreeg ik: Het vriendenboek voor grote(re) mensen! Zo enthousiast als ik ben, kon ik niet wachten en zodra de visite de deur uit was ben ik hem gaan invullen. Het drukke boek zorgt soms voor wat chaos, maar dat maakt het boek wel weer heel erg leuk!


Het vriendenboek voor grote(re) mensen!Auteur: Elise de Rijck
Uitgever: Lannoo
ISBN: 9789401433570
Pagina’s: 144
“Jij bent dus iemand die de achterflap van een boek leest, leuk! Want je wilt geen kat in een zak kopen? Gelijk heb je! Maar er valt niet heel veel te zeggen over dit boek. Het is een vriendenboek voor volwassenen, zeg maar ‘grotere mensen’. Want wanneer ben je eigenlijk echt volwassen? Je geeft het boek aan je vrienden, zij vullen de (soms gênante) vragen in en geven het weer terug. Herhaal dit tot het boek vol is. Klaar! Kat in een zak? Zeker niet, als je later oud(er) en grijs bent, heb je iets leuks om naar terug te grijpen. Een ‘memento’ noemen ze dat. Ook leuk: geef een volledig ingevuld boek aan iemand cadeau of leg het in het toilet zodat je gasten iets te doen hebben tijdens het *je weet wel*. KOM ALLES TE WETEN OVER JE VRIENDEN. EN HOE DENKEN ZIJ ECHT OVER JOU? Met vragen als: dit staat op mijn bucketlist, mijn grootste blunder ooit, dit heb ik het laatst gegoogeld, zo zie ik jou over 10 jaar, dit is de kleur van mijn tandenborstel,… Leuke opdrachten die je samen met je vrienden kan doen, krijg je er gratis bij. Bonus! ”

 

Zoals ik al zei, kan de drukke layout van het boek soms voor wat verwarring zorgen. De verschillende lettertypes, kaders, tekstwolken en tekeningen maken dit tot een erg vrolijk (maar druk) boek! Ik vind het niet erg, ik hou wel van het “gedoodle” en het getekende in het boek. Sterker nog: de vragen zijn zo geformuleerd en opgeschreven dat de mensen die erin schrijven, ook een beetje creatief moeten denken. Teken bijvoorbeeld de kaarsjes op de taart, of schrijf in de koffer wat je favoriete vakantiebestemming is.  Ik gok dat de auteur daarom ook in het boek geschreven heeft, om een voorbeeld te geven en te laten zien dat er eigenlijk geen regels zijn!

Voor elke vriend zijn er 5 pagina’s beschikbaar, wat best veel is! Je bent dus wel een tijdje bezig om dit boek in te vullen, aangezien er ook ruimte is voor tekeningetjes/gedoodle enz. In het boek kunnen 20 vrienden schrijven en de invulpagina’s worden afgewisseld met quotes over vriendschap.

Met het invullen van het boek ben je er nog niet. Aan het einde van elke van de vijf pagina’s is er een # vriendenboekdaagtuit. Er staan meerdere opdrachten, waarvan je er eentje (of allemaal) kunt kiezen en uitvoeren. Té leuk! Aan het einde van het boek, is er ruimte om met alle schrijvers een gedicht te maken. Iedereen schrijft twee regels, waarop de volgende weer twee regels schrijft.

Het jammere aan dit boek is, dat het een softcover is en dat de bladzijdes niet heel erg stevig ingebonden zijn. Niet iedereen is even zuinig op de spullen die ze uitgeleend krijgen, dus hopelijk krijg je ‘m ook weer heel terug… Maar aan de andere kant heeft het ook wel weer z’n charmes, een boek vol met tekeningen, stickers én plakband ;).

Dit boek is onder andere verkrijgbaar bij bol.com

 

Ken jij dit boek al?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.