Uit eten koffer
DIY,  DIY Mama,  Kind,  Overig

Tip: Maak een uit-eten-koffer!

Je kindje vermaken als je buiten de deur gaat eten kan een hele opgave zijn. Vaak zie ik in restaurants dat kinderen een filmpje kijken op de telefoon van één van de ouders, maar dit is niet altijd haalbaar. Als er geen wifi is kost dit je veel data of als je batterij bijna leeg is, is het ook niet heel handig. Bovendien is het ook wel zo gezellig als je kunt eten zonder beeldscherm toch? Voor ons Hanne heb ik een “uit eten koffer” gemaakt en die is verrektes handig. Hij staat kant en klaar in de kast, dus nooit meer spulletjes bij elkaar zoeken. Kwestie van koffertje pakken en gaan!
Benieuwd wat er allemaal in de koffer zit, hoe hij werkt en wil je weten hoe je er ook één maakt? Lees dan vooral even verder!

Maak ook zo’n uit-eten-koffer!

Het is niet heel moeilijk om zo’n koffertje of tas te maken. Ik denk dat iedere ouder wel iets in huis heeft wat je hiervoor kunt gebruiken. Hier hadden we een koffertje van Woezel en Pip liggen die ik toentertijd van de verloskundige kreeg. Bij de Hema verkopen ze ook mooie koffertjes of je kunt ook gewoon een tas gebruiken. Mijn eigen voorkeur is een koffer, omdat je sneller kunt zien wat er in zit en je er ook nog enigszins orde in kunt houden.

In de deksel heb ik een elastiek gelijmd, zodat de koffer netter blijft en je meer ruimte hebt.  Het elastiek moet wel kinderhandjes kunnen verdragen, dus ik heb hem met stevige lijm (lijmpistool) vastgezet. Je kunt er zelf voor kiezen om meerdere elastieken erin te lijmen in verschillende maten, zodat alles een eigen plekje krijgt in de koffer.

Wat zit er in?

Gezien Hanne haar voorkeuren voor spel, heb ik er speelgoed/spullen in gedaan waar ze geconcentreerd mee blijft spelen. Ook heb ik er spullen in gedaan die erg handig zijn om bij je te hebben als je gaat eten. Dit maakt het allemaal een stuk makkelijker! In ons dit geval is dat :

– Een kleurboek
– Potloden
– Dikkie Dik boek
– Duplo auto en poppetje
– Duplo stenen
– Mini Bumba poppetje
– Playgro loopy links
– Speelgoed dieren
– Schort
– Snoetenpoetsers
(niet alles staat op de foto)

Voor je eigen kindje zal ik goed kijken naar zijn/haar interesses en de koffer met deze dingen vullen. Is je kindje gek van Bumba, print dan wat kleurplaten van Bumba en stop er een Bumbapoppetje in. Is je kindje gek op bouwen? Constructiemateriaal is your friend. Heb je een knutselkip in huis? Denk dan aan tekeningen, potloden en lege blaadjes. Pas de koffer eens in de zoveel tijd aan met nieuwe dingen zodat hij spannend blijft. De spullen die er bij ons in zitten heb ik gaandeweg verzameld. Het Bumbapoppetje hebben we op de rommelmarkt gekocht, de potloden kregen we op een beurs in een tas en de speelgoed giraffe kreeg Hanne als traktatie op ‘t kdv. Normaal gesproken zijn dit kleine frutseldingen die in de kast belanden, maar zijn ideaal voor in de koffer.

Uit eten koffer

Hou er wel rekening mee dat wat je in de koffer stopt niet teveel herrie maakt en dat je het aan tafel kunt gebruiken. En het moet natuurlijk ook in de koffer passen ;). Vergeet ook niet dat je het schort/slabber regelmatig in de wasmachine stopt en hem dan ook weer terug doet!

Verder nog ideeën nodig? Denk dan aan:

– Foto’s van familieleden
– Grote kralenset om kettingen te rijgen
– Auto’s
– Puzzel
– Stickers + stickerboek
– Vouwblaadjes
– Handpoppen
– Magneetspellen
– Memory
– (Zoek) boeken
– Magneetspelletjes
– Geduldspelletjes
– Knuffels

Ga jij ook zo’n koffertje maken, of heb je nog ideeën over de inhoud? Laat het me hieronder weten, leuk!

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.