Ballenbak
Overig,  Persoonlijk

10 keer dit vind ik echt TE ranzig.

Soms zie ik dingen om mij heen gebeuren waar ik echt van sta te gruwelen. Nu vind ik dingen al heel snel vies, ook dingen die voor andere mensen heel gewoon zijn.  Ik moet dan serieus even wegkijken omdat ik het te ranzig vind, of ik blijf flabbergasted kijken omdat ik het zo fascinerend vies vind. In sommige situaties denk ik: niet over nadenken! Ik durf te wedden dat jij ook het grootste gedeelte van deze dingen heel vies vindt.

Disclaimer: ik wil niemand beledigen, dit is een artikel over dingen die IK als vies beschouw. Dit zijn geen situaties die op personen gebaseerd zijn maar dingen die ik in het algemeen beschrijf. Met alle respect voor iedereen 🙌🏽.

1. Handjes schudden, kranen, deurklinken, trapleuningen, openbaar vervoer, koffieautomaten.
Oftewel: Dingen in het openbaar die door andere mensen veelvuldig gebruikt worden. Zoveel handen die het aanraken, zoveel handen die overal en nergens zijn geweest. Jeukende konten, kriebelende neuzen, poepluiertje hier, niesbui.. Je snapt het wel 😉.

2. Winkelwagentjes en de zelfscan
Eigenlijk een verlengde van bovenstaand punt, maar deze wilde ik jullie niet onthouden. Die winkelwagens worden veel en intensief gebruikt voor verschillende mensen. Mega vies dus. Andere dingen kan ik nog wel vermijden of mijn mouw gebruiken, maar hier kom ik niet onderuit. Die boodschappen moeten toch gedaan worden. Gevalletje: niet over nadenken en thuis meteen je handen wassen.

3. Je handen niet goed wassen op cruciale momenten
Ga je eten? Handen wassen. Moest je niezen?  Handen wassen. Ben je naar het toilet geweest? Handen wassen. En met zeep dan ook!

4. Eten van de tafels in een Burger King / Mac Donalds
Hier gruwel ik echt van. Je friet op de tafel uitstrooien en dan opeten. Ik wil gewoon niet weten hoe vaak die tafels (niet) gepoetst worden en hoe oud dat vaatdoekje dan is. Alternatief: je friet in het bakje laten zitten of er een servetje onder doen!

5. Monkey Town
En dan specifiek de ballenbak. Kijk, dit is dus eentje uit de categorie: Niet over nadenken. Hanne heeft het altijd ontzettend naar haar zin, dus ik wil haar dat niet ontzeggen. Maar man, wat een ranzige bedoelingen. Serieus, heb je ooit weleens een kind gezien AAN DE DIARREE IN DE BALLENBAK? Nee? Geloof me.. No pretty sight over there. (Oké dit is een situatie van 100 jaar geleden toen de hygieneregels nog niet zo serieus werden genomen)
Jaja, die ballen worden schoongemaakt, maar toch..

6. Honden en katten
Jaaaaa ik vind ze lief en schattig en aaibaar.. Maar een hond die in je gezicht likt? Gadverdamme. En een kat die lekker zit te kakken en vervolgens lekker op je schoot komt zitten? No thanks!

Lees ook: 12 momhacks die jij moet weten!

7. Natte handdoeken, theedoeken en vaatdoekjes
Heb je lekker je handen gewassen, moet je ze droogmaken met een natte handdoek die er al acht uur hangt en gebruikt is door 85 mensen. Ik denk niet dat je handen daar veel schoner van worden zegmaar.

8. Aankleedkussens in algemene verschoonruimtes
Hoeveel kindjes daar op hebben gelegen? Ik wil het niet weten! Blij dat ik zelf altijd mijn eigen matje meeneem.

9. Het zwembad en zijn vloeren/kleedkamers
Ik heb een keer een artikel gelezen over wat er allemaal gevonden is op de bodem van een zwembad. Teennagels, tampons, een plakje worst.. Nog niet gesproken over de liters urine en zweet in het water. Weer: niet over nadenken  en vooral geen slokje nemen!). En ohja: neem je slippertjes mee. Mooi souvenirtje, een voetschimmel. Heb je trouwens dat filmpje gezien van de vrouw die haar benen scheert in het zwembad? What has been seen, cannot been unseen..

10. Vakantiehuisjes en hotels.
Ook al kom ik er nog zo graag: het blijft mega ranzig. Bedden waar anderen mensen in geslapen (en “geslapen” hebben), badkamers waar zoveel mensen gebruik van hebben gemaakt, servies gebruikt door andere mensen en “schoongemaakt” hebben.. Ja, ik hoor bij het type mens dat haar eigen beddengoed en kussen meeneemt en het servies eerst afwast voordat ze dingen gebruikt🤞🏽

Gek eigenlijk hé, dat ik nog normaal kan functioneren in de kinderopvang haha.  Ik ben benieuwd waar jij van gaat gruwelen. Laat het me weten bij de reacties!

22 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.