Ledikant peuterbed
Huis & interieur,  Kind

Babykamer Roomtour!

Donderdag ben ik 40 weken zwanger, dus is het onderhand wel eens tijd voor een Babykamer-Roomtour! Ik vertel je graag meer over de spulletjes, meubels en details in het kamertje van onze kleine.  Bereid je maar voor op een heleboel foto’s van een heel schattig, fleurig kamertje..

Vanaf het moment dat wij wisten dat ik zwanger was, heeft Jamie gezegd dat ik maar mijn gang moest gaan met de babykamer. Zolang het niet op een kermisattractie zou lijken, vond hij het eigenlijk allemaal wel best. Natuurlijk hebben we van tevoren besproken wat we mooi vinden en heb ik wel zoveel mogelijk “in overleg” gedaan, dus van tevoren dingen uitgekozen en Jamie daar weer uit laten kiezen. De kleur op de muur is “kerrie” van de Gamma. Een echte ellende om aan te brengen, dus wees gewaarschuwd als je deze kleur ook wilt! De meubeltjes (commode, linnenkast en ledikant) zijn van Coming Kids, lijn Scandi.

Wanneer je binnenkomt, zie je meteen de linnenkast staan. Een erg fijne kast, met drie planken en een roede die je op eigen hoogte en inzicht kan indelen. Daaronder zitten nog twee grote lades waarin je nog meer spulletjes kan opbergen.  Aan de kast hangt een slaapzak van de Wibra, op de kast zie je twee luiertaarten die ik heb gekregen, een deken die ik zelf heb gemaakt en een handgemaakt beeld uit Indonesië die ik van mijn ouders heb gehad.

Links van de kast staat een schommelstoel van vintagelab15 , in de kleur muisgrijs. De deken die erop ligt komt van Petit Juul, heel toevallig dat de kleur van de teddystof bij het ledikantje kleurt! Ik had de deken eerder gekocht dan de kamer zelf, dus dat kon natuurlijk niet beter. Het kussentje komt van Kwantum of Leen Bakker, ik heb werkelijk geen flauw idee meer. De slinger is van Ali.

Coming kids Scandi ledikant Mint

Daarnaast zie je het prachtige ledikant van Coming Kids in de kleur mint. Het ledikantje is ook verkrijgbaar in het wit. Aaaah, kun je je voorstellen dat hier straks een klein meisje ligt? Het dekentje is van Baloons, de panda van Ikea, Nijntje was een cadeau, het kussentje is van Loods 5 en de “worstenhond” is gemaakt door Susiwan!

Voor de kachel, onder het raam staat een zak met mijn favoriete boeken erin. In het raamkozijn staat een mandje wat ik zelf heb gemaakt, met een okergele/groene knuffel erin die ik van mijn zus heb gehad uit Indonesië en een knuffeltje wat we hebben gehad van een tante. Aan het raambeslag hangen origami kraanvogels, gevouwen door Liesbeth!

Daar weer naast staat het badje. We hadden even een dilemma over waar we het badje gingen laten, maar in haar eigen kamertje leek ons uiteindelijk toch het handigste. Vlak naast de commode, dan hoeven we ook niet zo ver te lopen met een glibberige baby in onze handen! Boven het badje hangen verschillende kaarten aan de muur, die ik overal en nergens heb gekocht.

Dan het drukste stukje van het kamertje: de commode waar een heleboel aan de hand is. Muurstickers, kleertjes, een plank met spulletjes erop… Ik ben nog niet helemaal zeker of ik het wel zo wil, maar ach, voorlopig is het wel goed zo.
Even een dik compliment naar Coming Kids: hoe handig is het uitschuifbare plankje en rekje! Het rekje zit aan de kant van het badje en de hydrofiele luiers hangen daar perfect aan! Met één hand kun je ze nu pakken om je kindje af te drogen. Ideaal! De commode heeft verder drie grote lades waar je een heleboel in kwijt kan.
De hydrofiele luiers heb ik overal en nergens gekocht. Muurstickers zijn ook van Ali.

Op de wandplank staat een wereldkaart van www.wereldkaarten.nl (review vind je hier) en twee knuffeltjes die een cadeautje waren van mijn mama. De wandplank zelf is van stoermetaal.

Aan het plankje aan de andere kant van de commode hangt een okergele tas, die ook gemaakt is door Susiwan. Daar zitten voor nu luiertjes in. De grote mand is van de Hema en daar zitten wat knuffels in die we gekregen hebben van vrienden en familie.

Op veel foto’s zie je een glimp van het vloerkleedje, deze is van de zeeman.

Zo, dit is de kamer van (binnenkort) de kleinste bewoner van ons huis! Wij zijn er enorm trots op en kunnen niet wachten tot ze er gebruik van kan maken 😉 . Wat vinden jullie van het kamertje?

3 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.