Freakshake chocolade
DIY,  Food

Zo maak jij de lekkerste freakshake ever!

Een freakshake, je kunt er tegenwoordig niet meer omheen. Een groot glas met een milkshake en daarboven op een hoop zoetigheid… Bij het maken van een freakshake bestaan eigenlijk geen regels, dus je kunt je fantasie de vrije loop laten gaan. Zelf maakte ik er ook één, dus laat je inspireren door mijn chocolade (en calorieën) bom!

Ondanks dat er geen regels zijn in het maken van een freakshake, begin je met een basis. Dit is je milkshake, maar ook met die milkshake kun je weer eindeloos variëren.  Bedenk van tevoren of je een shake in een thema/kleur wilt maken, ik koos ervoor om hem in de chocoladestijl te maken. Wanneer je bijvoorbeeld voor een roze shake gaat, voeg je een handje aardbeien toe aan je basis-milkshake zodat hij mooi roze kleurt. Uiteraard kun je je milkshake ook naturel laten, dit compenseert met de zoetigheid die je ook nog voor je kiezen krijgt.

Benodigdheden keukenmateriaal:
Blender
Groot glas
Lepel(s)
Rietje(s)

Benodigdheden basis (1 shake):
250 ml vanille ijs (afhankelijk van de grootte van je glas)
Scheut melk
Optioneel:
Chocoladesaus
Aardbeiensaus
Vers fruit

Freakshake chocolade

Benodigheden Chocoladeshake (zie foto):
– Basisshake
– Slagroom
– Chocoladesaus
– Donut
– Oreo’s
– Kinderbueno
– Kinderchocolade
– Tony Chocolony
– Fudge
– Hagelslag

Hoe ga je te werk:
– Doe het ijs in de blender en voeg een scheut melk toe. Laat de blender draaien, voeg eventueel nog wat melk of ijs toe om de gewenste dikte te krijgen. Als je wilt kun je nu de extra’s toevoegen zoals chocoladesaus, vers fruit etc.
– Giet het in het glas.
– Versier naar hartenlust! Ik begon met een donut, daarop kwam slagroom, dan de oreo’s en de rest legde ik er rondom omheen zodat het er lekker uitzag.

Simpel toch? Heb je nog wat inspiratie nodig voor een andere shake, kijk dan even in onderstaand schema. Mix and match tot je je perfecte shake hebt!

TIP: Wil je een origineel toetje? Maak dan de basismilkshakes, verdeel dit over wat glazen en verdeel ingredienten over verschillende bakjes. Zo kan je visite zelf zijn ideale freakshake maken aan tafel!

Basis Chocolate overdose Crazy in pink
Donuts Kinderbueno Suikerspin
Meringue Kinderchocolade Grote lolly
Fudge Tony Chocolony Aardbeiensaus
Discodip Oreo Zuurstok
Wafels M&M’S Zure matten
Ijshoorntje Karamelsaus Aardbeiensnoepjes
Vers fruit Rocky Road
Nogatine Hagelslag
Spekjes/marshmellows Brownie
Macarons

Heb jij nog toevoegingen voor dit lijstje? Laat het dan weten bij de reacties, dan zet ik jouw suggestie (onder vermelding van je naam) erbij! Oh enne, smakelijk 😉 .

2 Reacties

    • HeleenB

      Och, het was ook heel zoet haha. Ik word bijna weer misselijk als ik eraan denk. Wij hebben met zijn tweeën ervan gegeten en nog kregen we hem niet op! Hij was wel écht heel erg lekker, dus ik zou je lievelingsmensen uitnodigen en je er toch aan wagen.. 😉 .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.