Spaghetti baby
Baby,  Food,  Kind

Hanne’s favoriete hapjes: Spaghetti

Wat kan onze meid toch smullen, eten is haar favoriete bezigheid. Haar eten maak ik vaak op zondag, ik trek er de hele dag voor uit en gewapend met de stoompan, blender, snijplank, mes en bakjes sta ik te koken voor haar. Inmiddels ligt de vriezer weer vol met AVG’tjes, dus nu werd het wel weer eens tijd om wat anders te maken: Spaghetti vol met groenten.

Vanaf zeven maanden.

Ingrediënten
-Handje spaghetti
– 6 tomaten
– Halve courgette
– 1 klein uitje
– Teentje knoflook
– Halve paprika
– 2 Bospenen
– Olijfolie
– Basilicum
– Oregano

Benodigdheden:
– Pannen
– Blender
– Snijplank
– Mes

Bereidingswijze:
1. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.

2. Rul het gehakt bruin met wat olijfolie in de pan. Maak het uitje en teentje knoflook zo klein mogelijk en voeg bij het gehakt. Bak deze mee.

3. De paprika snij je zo klein mogelijk en de helft hiervan voeg je toe bij het gehakt. De andere helft zet je apart.

4. Snijd vervolgens met een mesje een X in de tomaten en laat ze even koken. Zo kun je ze straks makkelijker ontvellen.

5. Kook de courgette en bospeen tot ze zacht zijn en snij ze vervolgens in kleine stukken. Ook hier hou je de helft apart en de andere helft voeg je bij het gehaktmengsel.

6. Ontvel de tomaten en doe deze in de blender samen met de paprika, courgette en bospeen die je apart hebt gehouden. Pureer dit glad.

7. Je kunt nu het gladde mengseltje en het gehaktmengsel samenvoegen. Nu heb je een gladde saus met stukjes groenten. Breng het op smaak met basilicum en oregano. Meng dit met fijngemaakte spaghetti. Smakelijk!

Uiteraard is het belangrijk dat je goed naar je kind blijft kijken. Wanneer je kindje nog geen stukjes eet, hoef je natuurlijk geen gedeeltes apart te houden maar kun je alles pureren. Of je laat de stukjes groenten juist wat groter als je kindje een goede eter is. Vind je gehakt (nog) niet nodig, laat je het eruit. Aanpassen naar de leeftijd en het kunnen is de key;) … En voordat je ‘t weet, doet jouw kindje hetzelfde als Hanne:

Spaghetti baby

 

Smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.