Fruity Pizza
Cadeautjes,  Feestdagen,  Food,  Kind

Gezonde watermeloen pizza! (traktatie)

Steeds meer scholen en kinderdagverblijven hanteren een gezond voedingsbeleid. Dit betekent vaak dat je als ouder voor een gezonde traktatie moet kiezen, anders bestaat de kans dat je “ongezonde” traktatie mee naar huis gaat. Daarom deel ik deze traktatie, die ik onlangs zelf maakte, graag met jullie!

Echt, simpeler dan dit kan niet. Afhankelijk van het fruit wat je als topping kiest, ben je binnen 15 minuten klaar. Hou er rekening mee dat de pizzadoos nat kan worden door de watermeloen, dus maak hem op het laatste moment of leg er een aluminiumfolietje onder.

Benodigdheden:

– Watermeloen
– Verschillende soorten fruit als topping (Ik gebruikte aardbei, banaan, kiwi en druiven)
Optioneel: Topping als geraspte kokos, discodip, chocoladerasp etc
Optioneel: Mascarpone, roomkaas oid als “saus”
– Pizzadoos
– Mes

Hoe ga je te werk?


Bel Dominos pizza en vraag of je van hun 1 of twee pizzadozen mag gebruiken (thanks Domino’s Waalwijk!) Wanneer je deze in huis hebt, kun je beginnen. Snijd de watermeloen in dikke plakken. Om hem stabiel neer te leggen, snij je een plakje (recht!) uit de schil. Zo rolt hij niet weg.
Vervolgens smeer je je “saus” uit. Mijn advies is om een dunne laag te doen. Snij het het fruit wat je als topping wilt en strooi het over de pizza. Je kunt natuurlijk ook symmetrisch te werk gaan of een patroon maken. Als laatste strooi je je topping eroverheen en dan…..

Fruity Pizza
Verras je iedereen! Op mijn werk smulde vrijwel elk kind. Grotere kinderen kun je ook écht in de maling nemen. De peutertjes hebben vaak geen idee dat er pizza in zo’n doos zit, maar smullen er niet minder om 😉 . Oh en TIP:
Maak deze pizza ook eens met de kinderen, in plaats van voor de kinderen! Als ze het zelf maken, zullen ze waarschijnlijk nóg beter eten.

Heb jij deze supersimpele pizza al eens gemaakt?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.