Zwangerschap

Mijn musthaves en favorieten tijdens de zwangerschap

Jup, zo’n zwangerschap brengt heel wat teweeg. Inmiddels ben ik 33 weken zwanger en kan ik je vertellen wat mijn favorieten zijn tijdens de zwangerschap en wat ik écht niet kan missen gedurende deze bijzondere periode.
Natuurlijk zijn deze dingen allemaal persoonlijk, want waar ik bij zweer kan de ander weer niks aan vinden. Kijk je mee?

Spa touch of..

Ja, dit is één van mijn favoriete dingen! Nooit heb ik van koolzuur gehouden, maar nu… Ik ben gewoon verslaafd geworden aan dit drankje en alle varianten zijn echt heel erg lekker. Het helpt natuurlijk ook niet mee dat ze bij de Jumbo in de aanbieding waren. Inmiddels staat er een hele voorraad in de kast haha.  Er gaat zeker een fles per dag doorheen, tegen beter weten in want: Koolzuur = maagzuur. En over maagzuur gesproken, zo komen we bij musthave nummer 2:

Rennies en Gaviscon
Want ook zonder koolzuur heb ik last van maagzuur en niet te zuinig ook. Ik kan er ‘snachts niet van slapen, niet normaal bewegen zonder dat er een golf naar boven komt. Sterker nog, soms heb ik “normaal” gegeten (lees; iets wat de maagzuur niet hoort te  triggeren) en geen gekke dingen gedaan en heb ik nog heftig last. Zonder Rennies of Gaviscon krijg ik helemaal geen nachtrust meer!

Voedingskussen
Zonder dit ding ben ik een beetje verloren. Ik kocht hem in de aanbieding voor 15 euro, wat nog een koopje is ook!  Met die groeiende buik kan ik niet meer lekker liggen in mijn bed en is dit ding een uitkomst. ‘Snachts klamp ik mij vast aan dit kussen, zodat mijn buik wat ondersteuning heeft en hij zorgt er ook voor dat ik minder lig te woelen en draaien. Erg fijn, want draaien is tegenwoordig een hele opgave. Dit ding tussen ons in is niet heel gezellig voor mijn vriend, maar als ik niet lekker slaap is het ook niet erg gezellig voor hem haha. Voedingskussen

Warm water kruik
Die laatste weken worden stiekem toch wel pittig en nu begin ik last van mijn rug te krijgen. Als ik heel eerlijk ben verbaasd het me dat ik nu “pas” pijn in mijn rug heb, aangezien mijn werk toch best intensief kan zijn met het tillen van al die lieve kindjes. Dat ik met 33 weken pas last heb en nog maar twee weken hoef te werken, is voor mij echt een geluk! ‘Savonds als ik thuiskom, gaat meteen de trainingsbroek aan en de warm water kruik tegen mijn onderrug. De warmte helpt bij ontzettend bij de pijn in mijn rug.

Queen Mum zwangerschapsbroeken
In mijn kast hangen broeken van Noppies, Mamalicous en H&M, maar ze halen het allemaal niet bij de broeken van Queen Mum. Deze zitten zó ontzettend fijn en de kwaliteit is echt super. Prijzig zijn ze wel, maar als ik kijk naar hoe intensief ik deze broeken gebruik valt het best mee. Ook als je je bedenkt dat je bij een volgende zwangerschap deze broeken weer kunt dragen en dat ik ze straks ook kan uitlenen aan mensen die me dichtbij staan.

Bio-oil
Ik ben gek op Bio-oil! Aangename geur, trekt snel in en voelt niet vettig aan. Bio-oil hydrateert en dat is echt ontzettend fijn voor die uitgerekte, droge huid. Voor het slapen gaan smeer ik mijn buik en bovenbenen goed in, zodat deze soepel blijft.

Tiny Rituals Mama anti-stretchmark tummy cream.
Ja, het is misschien een beetje gek, maar naast bio-oil gebruik ik ook deze creme. De geur alleen al is heerlijk (rijstmelk en amandelolie) en de textuur is romig en voedend. Actieve en natuurlijke, biologische ingrediënten zouden verantwoordelijk zijn voor het voorkomen en verminderen van striae. S’ochtends smeer ik deze creme vaak, of wanneer ik er tussendoor behoefte aan heb. Echt, die geur… hmmm!

Dit zijn mijn favorieten en musthaves tijdens de zwangerschap! Staan er bekende dingen tussen voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.