Citroen Meringue taart
Feestdagen,  Food

Heerlijke (zoete) paasgerechtjes voor een echte paasbrunch.

Het is bijna Pasen en voor mijn familie betekent dat: uitgebreid brunchen met zijn allen. Elk jaar proberen we het bij iemand anders te vieren en het is steeds weer een hele klus om lekkere (en mooie!) gerechten te verzinnen. In dit artikel maak ik een opsomming van heerlijke gerechten!

Pavlova

Pasen is geen Pasen, zonder een pavlova. Nu is de foto van mijn Pavlova ook wel een erg slechte foto, want die van mij was ingezakt… maar hij smaakte er niet minder om!
[Zwangere vrouwen mogen/kunnen een pavlova eten als hij in de oven gaat bij 70 graden of hoger, de bacteriën worden vanaf die temperatuur gedood] 

Pavlova

Receptjes kun je hier (Laura’s Bakery) , hier (AH) en hier (24 Kitchen) vinden. Ik heb zelf het recept van Jamie Oliver gebruikt en deze een beetje aangepast!

Citroen meringue taart

Hmm, deze is echt heerlijk! Een dikke aanrader als je, net als ik, dol bent op citrusvruchten. Let wel op, het schuim is gemaakt van eiwitten dus als je zwanger bent kun je dit beter eventjes skippen! (Maak deze taart dan om te vieren dat je bevallen bent 😉  )
Receptjes vind je hier (Laura’s Bakery), hier (uit Pauline’s keuken) en hier(24 Kitchen).

Citroen Meringue taart

Kwarktaart

Oké, deze is TE simpel. De versie die ik heb gemaakt die is namelijk gewoon uit een doosje van Dr.Oetker haha. Later heb ik chocolade gesmolten en met een vork lijnen getrokken en frambozen als garnering erbij gedaan. Daar is geen recept voor nodig ;). Mocht je zo enthousiast zijn en hem helemaal zelf willen maken, kun je hier(Laura’s Bakery), hier(24 Kitchen) en hier(AH) kijken.

Kwarktaart

Wafels met fruit

Ook voor dit is er niks simpelers: je kunt kant en klare mixen in de supermarkt vinden. Het beslag voor deze wafels heb ik zelf gemaakt, volgens dit recept van Allrecipes. Je kunt ook hier een recept vinden van Dr.Oetker of, probeer eens vegan of glutenvrije wafels via dit(de groene meisjes) recept!

Wafels

Nutella pannenkoekentaart

Eigenlijk is hier ook geen recept voor nodig, want het spreekt wel voor zich. Bak pannenkoeken en laat deze afkoelen. Smeer een laag Nutella op een pannenkoek, leg er een nieuwe pannenkoek op en herhaal dit. Klaar! Natuurlijk kun je ervoor kiezen om er ook nog fruit tussen te doen, zoals ze in dit(lekker en simpel) recept doen of volg dit recept van uit Paulines keuken.

Nutella pannenkoeken

Het allerbelangrijkste met Pasen is: bij elkaar zijn en genieten! Wat je ook maakt en op tafel zet: Geniet! Geniet van je gezelschap, het eten, het (waarschijnlijk) lekkere weertje buiten en de gezelligheid. Dat is het belangrijkste recept voor Pasen!

Ga jij één van deze dingen maken?



 

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Secured By miniOrange