Review: Hema Hand Spa Glove Masks
Mooi & Gezond,  Review

Review: Hema Hand Spa Glove Masks.

Onlangs zag ik in de Hema de hand spa glove masks hangen en dit trok mijn aandacht. Mijn handen zijn erg droog en (ontstekings)gevoelig en op sommige dagen doet zelfs de vetste soort lanettecreme niks voor mijn handen. Geparfumeerde handcremes kan ik slecht verdragen en mede daardoor was ik erg benieuwd naar wat dit voor mij kon doen. De verpakking van de handschoenen beloofd een intensieve behandeling te geven aan ruwe en droge handen. Voor de prijs van €3 nam ik de proef op de som en nam ik hem mee.

In de winkel zag ik twee varianten hangen; één specifiek voor de handen, de ander voor de vingers en nagels. Aangezien het “probleem” echt mijn handen zijn, heb ik gekozen voor de handschoenvariant in plaats van de 10 losse maskertjes voor je vingers. Uiteraard ga ik deze later nog een keer testen!
Review: Hema Hand Spa Glove Masks.

Op de achterkant staan de ingrediënten vermeld. Sheabutter is een belangrijk ingrediënt aangezien de voorkant van de verpakking duidelijk aangeeft dat dit erin zit. Dit staat op de derde regel onder de naam Butyrospermum parkii butter, dus er zit redelijk wat in.  Verder zitten er verzorgende oliën en extracten die de huid verzorgen, maar er zit bijvoorbeeld ook phenoxyethanol in. Dit heeft een ontvettende werking, hierdoor kan de huid uitdrogen en plaatselijke roodheid veroorzaken. Iets wat ik niet kan gebruiken, maar aangezien het onderaan de lijst staat ga ik ervan uit dat er maar weinig in zit. Er zit bijvoorbeeld ook nog parfum in, maar ook dit staat onderaan de lijst.

Wanneer ik de verpakking openmaak ruik ik meteen een frisse geur van de handschoenen. Welke geur ik ruik weet ik niet precies, het ruikt bekend maar ik kan het niet plaatsen. De handschoenen hebben een “droge” buitenkant, zodat je gewoon lekker op de bank kunt blijven zitten zonder de boel vies te maken. Aan de binnenkant van de handschoen zit het daadwerkelijke product, de binnenhandschoen is doorweekt met het verzorgende goedje.

Heb je ook al eens je eigen scrub gemaakt?

Volgens de gebruiksaanwijzing:
Eén paar handmaskers met verzachtende shea butter. Verzorgt ruwe en droge handen intensief. Gebruik op schone handen, relax 15-20 minuten, verwijder handschoenen en masseer de handen.

Je schuift je handen in de binnenste handschoen en plakt de handschoenen goed dicht met de strip die op de handschoenen zit. Dit voorkomt eventueel lekker of eruit lopen van het product. En dan komt het makkelijkste (of moeilijkste) gedeelte; relax voor 15 tot 20 minuten. Dit kan ik wel!

Na 20 minuten haal ik de handschoenen weer los en merk dat er nog aardig wat product op mijn handen blijft zitten. Dit verdeel ik over mijn polsen en onderarmen, maar zelfs nu blijft er nog voldoende over . Met een keukenrol haal ik dit weg en masseer ik mijn handen.

Na gebruik van de handschoenen merk ik een heel groot verschil! Mijn handen voelen zacht, gehydrateerd en fijn aan en zelf na een keertje handen wassen blijft dit gevoel aanwezig. Het fijnste vind ik dat ik ook daadwerkelijk verschil zie aan mijn handen. Ze ogen rustiger en de rode plekken van het uitdrogen zijn verdwenen. Even baal ik een momentje dat geen voor en na foto’s heb gemaakt van mijn handen… Het valt me ook reuze mee dat mijn handen zo goed gereageerd hebben, ik heb geen last gehad van een branderig gevoel, jeuk of pijn, iets wat ik normaal wel heb als ik een geparfumeerde handcrème gebruik. Na een aantal uur merk ik dat de jeuk en de droge plekken langzaam weer terugkomen op mijn knokkels (probleemgebiedje hoor) maar de andere delen van mijn handen blijven nog net zo zacht als dat ze waren.
Voor  €3 is dit echt een geniaal product. Sterker nog, ik denk dat ik een goede budgettopper heb gevonden die ik zeker blijf gebruiken!

Zijn jullie na het lezen net zo enthousiast als ik? Hopelijk wel, want het is echt een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.