Ledikant peuterbed
Huis & interieur,  Kind,  Lifestyle,  Peuter

De zoektocht naar een kinderbed.

“Nee mama, grote bed”. Deze zin horen wij zeker drie keer per dag, zelfs midden in de nacht. Daar komt nog bij dat ze met regelmaat uit haar bed probeert te klimmen. De peuter wil echt niet meer in haar “kleine bed”. Ik denk dat ik er echt aan moet geloven: ze is geen baby meer, het is tijd voor een groot bed.

Kinderbed of eenpersoonsbed?

Ik heb even getwijfeld over een kinderbed (ook wel juniorbed of peuterbed) of een eenpersoonsbed. Met een afmeting van 90×200 ben je met een eenpersoonsbed gelijk klaar. Hanne kan tot haar puberjaren in dat bed blijven, totdat ze een tweepersoons zou willen.

Een kinderbed is daarentegen een mooie tussenstap. De maten van een kinderbed zijn gemiddeld 70×150. Een stuk knusser dus, wat de overstap van een klein ledikant misschien wat minder groot maakt. Ook zit er vaak een valhekje aan de zijkant, dus kindjes liggen nog niet helemaal “los”. De knoop moeten we nog definitief doorhakken, maar mijn gevoel zegt nu dat een kinderbed het fijnste is voor Hanne.

Ledikant peuterbed

Harde eisen

Ik durf te wedden dat Hanne een bed met Elsa en Anna, Hello Kitty, de jungle of ander bed met een kakofonie aan kleuren het leukste vindt, maar dit is nou niet iets wat mijn voorkeur heeft. Doe mij maar een rustig model met het liefst nog een lade eronder zodat het bed ook praktisch is. Handig om het beddengoed in op te bergen of de tiental knuffels die bij Hanne in bed liggen. Er zijn ook bedden met een matras in de lade, zodat je makkelijk een logeerbed hebt gerealiseerd. Ook handig als je kindje moppert, dan kun je er altijd bij gaan liggen (al lijkt het me ook wel knus om er gewoon bij te kruipen). Er komt dus sowieso een lade onder haar bed en voor nu neig ik naar extra opbergruimte. De tijd van logeren komt voorlopig nog niet en gebrek aan opbergruimte is er nu al wel.

Ook belangrijk is een valhekje of zijpanelen. Ik vind het wel een fijn idee dat Han niet meteen uit bed knikkert als ze de samba danst in haar slaap.

Perfecthomeshop

Dus, op zoek naar het kinderbed. Bij Perfecthomeshop zag ik dat ze aardig wat bedden op hun site hebben staan. Van stapelbedden tot hoogslapers en van autobedden tot reguliere peuterbedden zonder al teveel poespas.

Mijn oog is gevallen op een redelijk standaard bed. Het bed voldoet aan al mijn “eisen”, dat wil zeggen: valhekje, opbergruimte in de vorm van een lade en een rustige uitstraling. De afmeting is iets groter dan wat ik gewend ben, namelijk 80×160. Dat vind ik niet erg, des te meer ruimte voor mama.

Het fijne aan deze webshop is dat je er een matras en lattenbodem bij krijgt. Dit is lang overal niet zo. Dan denk je klaar te zijn voor een bepaald bedrag maar komen er nog kosten bij om het bed compleet te maken. Afijn, het matras is zeven centimeter dik en er zit een afritsbare, wasbare hoes omheen. Dat is fijn voor de nachtelijke ongelukjes.

Twijfel twijfel

Ondanks dat dit bed aan alle eisen voldoet is de keuze nog niet definitief hoor. Ik twijfel alsnog uit een eenpersoonsbed, of dat ik een matras in de lade wil of dat ik misschien zelfs nog wel een grijs bed voor Hanne wil kopen. Zolang ik er nog niet uit ben koop ik niks, want een miskoop omdat ik aan het model twijfel zou zonde zijn. Kun je bijvoorbeeld de wieg nog herinneren die uiteindelijk nooit in haar kamer heeft gestaan? Nou, dat bedoel ik dus.

Vertel eens, slaapt jouw kindje al in een “groot” bed? Help mij dan door een reactie achter te laten waarin jij laat weten in welk bed jouw kindje precies slaapt. Thanks!

Samenwerking

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.