Mama,  Peuter

Op zoek naar de juiste jas: drama.

Een van de leukste maar lastigste dingen aan het hebben van een dochter: shoppen! De eigenwijze dame groeit zo ontzettend hard, we kunnen om de haverklap naar de winkel toe om weer te winkelen. En zoals ik al zei: dat is hartstikke leuk, maar lastig. Want in welke maat koop je dingen? Maat 86 is leuk, maar kan ze het dan wel lang aan? Verzuipt ze niet in maat 92? Zucht, was ik maar niet zo’n twijfelaar.

Zo begon de zoektocht naar DE jas. Geen kort model, regenbestendig maar geen regenjas, mooie kleur, geen stripfiguren, maar wel met een capuchon . Het moest een flexibel jasje zijn (want bewegen en spelen) en ze moest hem aankunnen naar de kinderopvang maar ook naar een bruiloft. En dan het grootste struikelblok: Ik wilde geen dertien in een dozijn jas. Dat wil zeggen: ik vind de zomerjassen van H&M bijvoorbeeld hartstikke leuk, maar als ik aan het werk ben zie ik vijf van dezelfde parka’s voorbij komen. Goed verzonnen ook , hoemaakjehetjezelfmoeilijk.nl ..

Dus hop, winkel in en winkel uit. Al snel zagen we dat het wel een mission impossible leek. Mickey Mouse, fluorescerend groen en de populaire gele regenjasjes vlogen me om de oren. Echt niks mis mee, maar niet waar ik naar op zoek was. Na een aantal fysieke winkels gaf ik het al snel op. Internet, daar moest ik zijn. Het enige voordeel van shoppen in de winkels is dat je het meteen kan passen en op gebied van maat geen miskoop kan doen.

Uiteindelijk vond ik online dit leuke jasje (zie onderstaande foto) van Tumble and Dry. Even twijfelde ik, want 60 euro voor een jas die ze maar even aan heeft vond ik zonde. Ach, als ik ook zoveel “eisen” heb en ik vind eindelijk een jas die daaraan voldoet moet ik hem kopen ook. Ik kocht maat 80 en Hanne heeft de hele lente, zomer én een gedeelte van de herfst heerlijk buiten gespeeld.


Het is een beetje gek, maar ik zit alweer naar winterjassen te kijken. Alleen nu pak ik het anders aan. Ik ga het mezelf echt niet moeilijker maken dan nodig is. De fysieke winkels sla ik sowieso over, internet is (zoals altijd) mijn beste vriend. Niet alle webshops hebben hun collectie al online staan, dus ik heb nog even de tijd om rond te kijken. Wat makkelijk is, is Jas.nl . Zij bieden een overzicht van allerlei jassen die te koop zijn. Ook dat scheelt weer surfen, shoppen en moeilijk doen.

Misschien is het ook wel een idee dat ik niet perse een unieke jas moet willen, want ik maak het mezelf echt onnodig moeilijk. Winkels als H&M, Zara, Mango , Hema en andere gangbare merken/winkels verkopen ook echt leuke jassen (kijk deze maar). Als ik dat nou eens combineer met Jas.nl, moet het vast lukken. Nu nog eens de juiste maat kopen én een keuze maken uit al die leuke jasjes. Dan zijn we er! #klaagmodusuit


14 Reacties

 • Mandy

  Ik hou echt niet van jassen. Draag ze ook zo min mogelijk, zelfs in de winter. Voel me zo opgeblazen in een jas. Dat jasje op de foto is super leuk!

 • Zarina

  Oh wat een avontuur! Vind het al lastig genoeg om een jas voor mezelf te vinden, maar om een leuke en praktische jas voor een kleintje uit te zoeken, lijkt me helemaal een helse klus! Fijn dat de lente-/zomerjas zo lang is meegegaan. Succes met het uitzoeken van de winterjas! (ik zie alleen hoofdletters op mijn scherm en hoop dat het er normaal uit komt te zien nadat mijn bericht is geplaatst…)

 • Linne

  Ik heb zelf nog geen kinderen, maar ik kan mij voorstellen dat het een hele zoektocht IS om de juiste jas of welk kledingstuk dan ook te vinden. Ik vind het voor mijzelf soms al lastig 😉

 • Rory

  Ik koop meestal in de uitverkoop. TEgen het einde van het seizoen wacht ik de mooie prijzen af en dan gok ik de maat voor de volgende respectievelijk zomer of winter. Tot nu toe is dat eigenlijk best goed gegaan. Ook met schoenen overigens terwijl ik dat nog iets spannender vind om te doen. Omdat ik het op die manier koop (soms ook tweedehands) heb ik ook nog wat meer exemplaren. Wat hier heel handig is, want een keer spelen en er zitten behoorlijk wat vlekken op. Geeft niets, want een kind mag spelen en vies worden, maar dan is het handig dat ik extra jassen heb om te wisselen.

 • Frederique

  Ik heb net de jas van mijn dochter op marktplaats gekocht. Ze is wel 17 dus dat is toch anders haha. Maar dat doe ik wel vaker, buiten seizoen een winterjas kopen op MP en naar de stomerij. Op die manier nu een Desigual jas van 150 eur gescoord voor 30 euro plus 10 euro stomerij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.