Luchtplantje op standaard DIY
Cadeautjes,  DIY,  DIY Mama

DIY: Luchtplantje op standaard

Het was zo ver; Hanne nam afscheid van de babygroep. Daar hoort natuurlijk een feestje bij, dus ook een traktatie! Afgelopen jaren heb ik genoeg traktaties voorbij zien komen, allemaal heel lekker, leuk of mooi, maar vrijwel allemaal hetzelfde. En dat wilde ik niet. Ik wilde ook niet mijn halve salaris spenderen, want een beetje origineel cadeau is vaak wel prijzig. DE oplossing? Een luchtplantje. Op een standaard (want dat is niet standaard). Hieronder laat ik je zien hoe ik dit hippe cadeau gemaakt heb, voor een prikkie.

Benodigdheden

  • Stevige ondergrond (snijmat, snijplank)
  • Mes
  • Tang
  • Pollepel of iets anders met een rond handvat.
  • Zelfdrogende klei. Ik heb het gehaald bij de Action (€1,39), maar bij Hema of Pipoos kun je ook terecht. Let ook op de kleur, wit of aardetint.
  • Ijzerdraad. Minstens 1,2 mm dikte ivm draagkracht van het plantje! Verkrijgbaar bij oa Gamma(€3,99) en andere bouwmarkten.
  • Luchtplantjes! Ik heb Tillandsias Argentea’s XL gekocht, deze waren €3,25 p.s.

Aan de slag

Verdeel de klei in het aantal stukken dat je nodig hebt. De klei is, als het goed is, redelijk strak verpakt en al in de vorm van een rechthoek. Je kunt ervoor kiezen om de klei in gelijke stukken te snijden (dan heb je gelijk bijna perfecte vierkanten), maar je kunt ook hele kunstwerken boetseren. Wat je ook doet, de klei is de basis van je voet. Je kunt de klei ook nog versieren als hij droog is, ik heb ervoor gekozen om hem wit te laten.

Als je klei over hebt, kun je dit luchtdicht verpakken. Zo blijft hij nog een lange tijd goed!

Vervolgens ga je aan de slag met het ijzerdraad. Het is aan jezelf om in te schatten hoe groot het spiraal moet worden, want het luchtplantje moet er natuurlijk wel in passen. Om het jezelf makkelijk te maken, kun je een pollepel gebruiken om het ijzerdraad omheen te spannen. Zo zorg je ervoor dat je spiraal gelijke bogen/rondes heeft.

Prik vervolgens het ijzerdraad in de klei en laat het zeker twee dagen drogen. Zelf heb ik ze in het zonnetje gezet, lekker warm. Wanneer de klei volledig is uitgehard kun je het luchtplantje erop zetten. Klaar!

Je kunt nog variëren door in plaats van klei een kurk te gebruiken. Of een blokje hout waarin je een gaatje boort. De mogelijkheden zijn eindeloos als je creatief denkt!

Meer DIY? Maak je eigen scrub of maak zelf een babygym!

Ik heb de cadeautjes van Hanne ingepakt in een cellofaanzakje en er een sluitsticker van Leukvooreenfeest.nl opgeplakt. Helemaal klaar!

Kosten

Ik heb vijf cadeautjes gemaakt. Dit komt neer op:

5 plantjes
Ijzerdraad
Klei

€16,25
€3,99
€1,39

= 21,63 : 5 cadeautjes = €4,30 per persoon!

Dat vind ik zelf meevallen, vooral als je je bedenkt dat je de dames bedankt die twee jaar voor je kindje hebben gezorgd. Koop eens een reep Tony’s en een kaart voor iedereen, dan ben je dit ook kwijt.

Het ijzerdraad en de plantjes kosten wat, maar van het ijzerdraad heb je kleine stukjes nodig. Het draad wat over is kun je voor volgende cadeautjes weer gebruiken, maar ook voor andere hobby’s of huis-tuin-en-keuken gebruik. De plantjes die ik heb gekocht waren €3,25 per stuk voor de XL versie. De kleinere varianten zijn maar €2, dus het kan zelfs nog goedkoper. Als je het zo beredeneert valt het best mee toch?

Wat vind jij van dit cadeautje? Zou jij dit graag geven of krijgen?

Gebruik deze afbeelding op Pinterest!3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.