Persoonlijk

Deze is voor mijn vriendinnen

Ik geef het toe. Ik ben niet de beste vriendin geweest de afgelopen tijd. Met werk, een huishouden, een blog en mijn gezin (het belangrijkste!) incl een drukke eigenwijze peuter is het leven soms wat druk en chaotisch. Ik weet het, dat is een reden maar dat mag geen excuus zijn.

Daarom had ik begin van dit jaar ook het goede voornemen om vaker af te spreken met vriendinnen. Best goed gelukt overigens. Alleen zijn er nog steeds meiden die ik nog niet gezien heb. Het werkt dan ook niet mee dat er een aantal vriendinnen in de regio Rotterdam wonen en ik een peuter in huis heb. Vaak is het afspreken dan beperkt tot een bepaald tijdstip ivm slapen. Wederom weer een reden, maar geen excuus.

Want weet je, ik weet niet eens waar ik moet beginnen. We hebben lief en leed meegemaakt. Waar ik met de een op de bank sta te springen van geluk, ben ik met de ander aan het huilen van verdriet. Zo is de ene in verwachting van haar eerste kindje en weet de ander dat er nooit kindjes zullen gaan komen. Mee gaan naar de arts omdat er iets weggesneden moet worden, maar ook het organiseren van verjaardagsfeestjes. Samen zwanger zijn tot helpen met verhuizen. Het contrast is zo ontzettend groot, maar ik leef altijd met jullie mee. Ik denk aan jullie. In de goede en slechte tijden.

Daar komt nog bij dat ik niet goed ben in whatsappen. “Ach, dat komt straks wel” of “ik heb nu geen tijd” komt regelmatig voor en uiteindelijk reageer ik of veel te laat, of niet. Daar komt ook nog eens bij dat mijn hersenen na mijn zwangerschap mij een beetje in de steek hebben gelaten. Wist ik voorheen dat vriendin E begin april jarig is en er al een cadeautje klaar stond, herinner ik me nu drie dagen later dat ze jarig was. Het attente is er inmiddels dus af.

Dus lieve vriendinnen: ik ben jullie niet vergeten. Nee, écht niet. Ik weet dat jullie het, net als ik, hartstikke druk hebben. Dat onze schema’s niet altijd matchen. Dat jullie baby’s wakker zijn als mijn peuter slaapt. Dat ik in Brabant woon en jullie in Zuid-Holland. Of dat we wel beide in Brabant wonen maar ik op donderdag kan en jij op maandag. Ik zeg sorry, sorry en sorry. Ik hou nog steeds heel veel van jullie ondanks we elkaar niet zo veel zien. Ondanks dat ik slecht ben in whatsappen en ik vergeet een kaartje te sturen als je jarig bent.

Ik ga verder met mijn goede voornemen. Wat vaker afspreken met jullie. Al is het maar snel een kop thee tussendoor💕. Dankjewel lieve meiden!







5 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.