Deze dingen doe ik niet als moeder.

14 reacties | 29/04/2019

Eerder kon je al lezen dat er een aantal dingen waren die ik nooit zou doen als ik moeder was. Die dingen waren mooi niet gelukt dus. Maar er zijn ook genoeg dingen die ik me voorgenomen had niet te doen en die doe ik ook echt niet. Lees mee!

1. Hysterische kleding met stripfiguren, glitters, pailletten en lampjes.

Ieder zijn ding natuurlijk, maar ik vind dit soort dingen niet leuk. Hier maak je me niet blij mee, dus dit soort dingen zal je dan ook niet snel zien bij ons. Nu moet ik erbij zeggen dat Hanne nog akkoord gaat met wat ik haar aantrek, dus misschien kom ik hier over een paar jaar op terug. (En oh, als ik mijn kind intens gelukkig maak met een plaatje op haar shirt, krijgt ze er een pyjama van hoor. Of een hemd. In elk geval beperkt en binnenshuis. Ben de lulligste niet)

2. Verslonst over straat

Jup. Gaan we dus ook niet doen. Natuurlijk heb ik ook dagen dat ik in mijn trainingsbroek op de bank zit en er niks uit mijn handen komt. Maar, als we weggaan, gaan we netjes weg. Dat wil zeggen: gezicht gepoetst, haren gedaan (vooral dat piekhaar van Hanne!) en iets anders dan je trainingsbroek aan. Make-up is voor mij nog geeneens noodzakelijk, als je maar verzorgd ben. (Al doe ik vaak toch even snel mascara op)

3. Jezelf vergeten

Naast moeder, ben ik ook gewoon nog mezelf. Heleen, 28, vriendin van Jamie, pedagogisch medewerkster. En plan ik dus tijd voor mezelf in. Want dat is met al het harde werken en regelen gewoon nodig. En zo zit ik elke zes weken bij de schoonheidsspecialist, komt de kapster netjes langs om mijn haar te doen en kan ik uren in bad liggen met mijn favo boek.

4. Een plastic speelparadijs in de woonkamer

Verschrikkelijk vond ik dat altijd, als een woonkamer omgebouwd werd tot een plastic speelparadijs. Dat zou ik echt niet doen.. En dat heb ik dus ook niet gedaan. Natuurlijk kun je zien dat er een kind hier in huis woont, maar het meeste speelgoed is netjes opgeruimd en wat er zichtbaar in de woonkamer staat is optisch ook prima. Zoals bijvoorbeeld het ikea-keukentje.

Ikea Duktig Keukentje

5. In het ouderlijke bed slapen

Oke wij wel in ‘t ouderlijk bed hé, maar Hanne niet. Nu hebben wij een kind wat vrijwel altijd goed slaapt dus is het nooit “nodig” geweest, maar ook als er een reden is doen we het (liever) niet. Is ze nou écht heel ziek, dan wil ik er nog wel over nadenken. Of als ze straks wat groter is en James slaapt ergens anders, dan vind ik het wel gezellig. Maar structureel? Echt niet.

6. Vloeken in het bijzijn van ons kind

Ik gooi er echt geen hele “gvd-tirades” uit, maar dat het lieve kind nog geen “kut” of “shit” zegt, daar sta ik echt van te kijken… Het is dan ook makkelijk gezegd he, als je een keer je knie stoot.

Welke dingen doe jij écht niet als ouder?


Reacties

Reageren

*

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Secured By miniOrange