Ikea Duktig Keukentje
Mama,  Persoonlijk

Deze dingen doe ik niet als moeder.

Eerder kon je al lezen dat er een aantal dingen waren die ik nooit zou doen als ik moeder was. Die dingen waren mooi niet gelukt dus. Maar er zijn ook genoeg dingen die ik me voorgenomen had niet te doen en die doe ik ook echt niet. Lees mee!

1. Hysterische kleding met stripfiguren, glitters, pailletten en lampjes.

Ieder zijn ding natuurlijk, maar ik vind dit soort dingen niet leuk. Hier maak je me niet blij mee, dus dit soort dingen zal je dan ook niet snel zien bij ons. Nu moet ik erbij zeggen dat Hanne nog akkoord gaat met wat ik haar aantrek, dus misschien kom ik hier over een paar jaar op terug. (En oh, als ik mijn kind intens gelukkig maak met een plaatje op haar shirt, krijgt ze er een pyjama van hoor. Of een hemd. In elk geval beperkt en binnenshuis. Ben de lulligste niet)

2. Verslonst over straat

Jup. Gaan we dus ook niet doen. Natuurlijk heb ik ook dagen dat ik in mijn trainingsbroek op de bank zit en er niks uit mijn handen komt. Maar, als we weggaan, gaan we netjes weg. Dat wil zeggen: gezicht gepoetst, haren gedaan (vooral dat piekhaar van Hanne!) en iets anders dan je trainingsbroek aan. Make-up is voor mij nog geeneens noodzakelijk, als je maar verzorgd ben. (Al doe ik vaak toch even snel mascara op)

3. Jezelf vergeten

Naast moeder, ben ik ook gewoon nog mezelf. Heleen, 28, vriendin van Jamie, pedagogisch medewerkster. En plan ik dus tijd voor mezelf in. Want dat is met al het harde werken en regelen gewoon nodig. En zo zit ik elke zes weken bij de schoonheidsspecialist, komt de kapster netjes langs om mijn haar te doen en kan ik uren in bad liggen met mijn favo boek.

4. Een plastic speelparadijs in de woonkamer

Verschrikkelijk vond ik dat altijd, als een woonkamer omgebouwd werd tot een plastic speelparadijs. Dat zou ik echt niet doen.. En dat heb ik dus ook niet gedaan. Natuurlijk kun je zien dat er een kind hier in huis woont, maar het meeste speelgoed is netjes opgeruimd en wat er zichtbaar in de woonkamer staat is optisch ook prima. Zoals bijvoorbeeld het ikea-keukentje.

Ikea Duktig Keukentje

5. In het ouderlijke bed slapen

Oke wij wel in ‘t ouderlijk bed hé, maar Hanne niet. Nu hebben wij een kind wat vrijwel altijd goed slaapt dus is het nooit “nodig” geweest, maar ook als er een reden is doen we het (liever) niet. Is ze nou écht heel ziek, dan wil ik er nog wel over nadenken. Of als ze straks wat groter is en James slaapt ergens anders, dan vind ik het wel gezellig. Maar structureel? Echt niet.

6. Vloeken in het bijzijn van ons kind

Ik gooi er echt geen hele “gvd-tirades” uit, maar dat het lieve kind nog geen “kut” of “shit” zegt, daar sta ik echt van te kijken… Het is dan ook makkelijk gezegd he, als je een keer je knie stoot.

Welke dingen doe jij écht niet als ouder?


14 Reacties

 • Wanda

  Mooi om te lezen dat je ook bewust tijd voor jezelf probeert te maken en je ervan bewust bent dat je niet alleen moeder bent, maar ook nog andere rollen vervult.

 • Mandy

  Hmm, sommige dingen zou ik echt wel anders doen maar sommige dingen vind ik heel goed van je. Zoals het vloeken en dat je tijd voor jezelf maakt. Dat iedereen netjes de deur uit gaat ben ik het ook mee eens en de dingen die dan nog overblijven zouden later bij mij anders gaan haha!
  Mandy onlangs geplaatst…Eerste CE rijlesMy Profile

 • Skincarebynaomi

  WAT EEN GRAPPIGE DINGEN! Veel dingen ben ik het echt wel mee eens. Waarom zou je je zelf verslonzen als je een moeder bent gewordeN? je kan jezelf volgens mij echt wel blijven verzorgen als je moeder bent.

  • HalloHeleen

   Ja dat denk ik dus ook. Maargoed, ik heb maar één kind die nog relatief makkelijk is. Eens kijken of ik nog hetzelfde zeg als ik er 3 zou hebben 🙈

  • HalloHeleen

   Ik ben er ook echt geen voorstander van, maar als je nachten lang niet slaapt en wanhopig bent snap ik echt maar al te goed dat je je kindje bij je in bed neemt. Van geen slaap wordt niemand een beter mens haha.

 • karin

  Knap dat het je lukt om tijd voor jezelf in te plannen. Ik kwam al heel snel alleen te staan met mijn 2 meiden en had alleen tijd voor mezelf als ze op kamp waren. Elk jaar gingen ze 2 weken weg, of ze nu wilden of niet, en dat was mijn vrije tijd.:-)

  • HalloHeleen

   Wat vervelend om te horen dat het bij jou anders was. Als ik nu zo snel lees zie ik dat je dochters groot genoeg zijn om nu zelf wat te gaan doen. Hopelijk kun je de momenten voor jezelf nu wel vinden!

 • Krystle

  Verslonst over straat zou ik zeker ook nooit doen! Wij hebben een speelkamer gecreëerd, daar bergen we alles op, want een plastic speelparadijs zie ik ook niet zitten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.