Lifestyle,  Mama

12 momhacks die jij moet weten!

Er zijn van die dingen die het leven met kinderen nét wat makkelijker maken. Zoals een draagzak, een speen of een babygym, maar wist je deze momhacks al? Ik geef je mijn meestgebruikte hacks, die ik zelf verzonnen heb, meegenomen heb uit de kinderopvang of als tip heb gekregen van anderen. Hopelijk maakt het in elk geval jouw dag een stuk makkelijker!

Eten knippen
Een schaar werkt zoveel sneller en nauwkeuriger dan een mes! Knip die boterhammen, sperziebonen, spaghetti you name it. Ik beloof je dat het makkelijker is, vooral als je grote hoeveelheden maakt!

Puppymatjes
Dat je een romper naar beneden kunt uittrekken hoef ik je waarschijnlijk niet meer te vertellen, maar deze hack maakt het verschonen nog makkelijker. Als je kindje is doorgelekt, leg dan een puppy-training-pad onder je kindje voordat je hem/haar gaat uitkleden. Zo blijft sowieso je verschoonkussen schoon en kun je de schade nog een beetje beperken. Wanneer je klaar bent, vouw je hem op en gooi je ‘m zo de prullenbak in. Eitje!
(Leg zo’n matje standaard onder het verschoonkussen, zo hoef je dus ook niet te zoeken of te rommelen in een laatje)

Ook reuze handig de om er altijd een in je luiertas te hebben. Mocht je onderweg een vies verschoonkussen treffen (of in de afwezigheid hiervan), kun je altijd weer het matje gebruiken.

Box in tuin
Kwestie van dúh. Wil je in de tuin zitten, maar is hij niet zo pedagogisch verantwoord? Of kan je kindje alleen nog maar kruipen? Zet dan het campingbedje in je tuin. Opgelost!

Ikeabak in je Tripptrapp
The.best.ever. Wist jij namelijk, dat de opbergbakken van Ikea precies in de Stokke TrippTrapp stoel passen? Hier zitten er spuugdoekjes, slabbertjes en schortjes in. Zo grijpen we nooit mis!

Antilop kinderstoel
Deze stoel is werkelijk de uitvinding van de eeuw. Makkelijk in elkaar te zetten en klein op te bergen (voor een nog kleinere prijs). Voor ouders on-the-go is hij ideaal! Wanneer wij een weekend weg/nachtje/op vakantie gaan, gaat deze stoel mee. Want, naast dat je hem als kinderstoel gebruikt, kun je hem ook onder de douche zetten. Super handig om je kindje snel te douchen, zonder dat hij/zij op die vieze campingvloer-douche moet zitten!

Speelgoed in de vaatwasser/wasmachine
Bijna alles van (hard) plastic kun je gewoon in de vaatwasser of wasmachine doen. Kleine spulletjes doe je in een kussensloop die je dichtknoopt. Snel en slim!

Slaapzak achterstevoren
Sommige kindjes zijn kleine Houdini’s en doen hun slaapzak uit. Als je deze achterstevoren aandoet, kunnen de kindjes niet bij de rits wat het uittrekken moeilijk maakt!

Kleding in plastic zip-lock zakjes
Stop complete setjes kleding in de zakjes, voor thuis en voor onderweg. Zo hoef je geen outfit bij elkaar te scharrelen, heb je (hopelijk)geen strijd meer over outfits (kies een zakje), weet je zeker dat papa geen rare combinatie maakt, maak je het een stuk makkelijker voor de opvang als ze reservekleding nodig hebben en heb je altijd een zakje bij de hand wanneer je vieze kleding moet opbergen.

Speelgoed bij elkaar vegen
Dat verrekte *#^(@#^! lego wat overal heen vliegt! Je blijft rapen zo! Veeg alles bij elkaar en raap het dan in een keer op. Beter voor je rug.

Papieren cupcakevorm tegen lekkende ijsjes
Steek het ijsstokje door een papieren cupcakevormpje heen. Geen gedrup en ellende!

Melkpoeder aftellen voor in de nacht
Geloof me, je bent niet de eerste en ook zeker niet de laatste die slaapdronken een schepje teveel in de fles gooit. Of waren het er nu 4 of 5? Bespaar je het geklungel en gooi je poedertoren voor het slapen gaan vol.

Thermoskannetje mee
Drinkt jouw kindje poedermelk én komt hij/zij s’nachts? Vul dan voordat je gaat slapen een thermoskannetje met gekookt water. Neem ook een flesje water mee. Zo kun je vanuit je bed een flesje maken. Geen nachtelijke tripjes naar de keuken meer!

 

Heb jij nog momhacks die hier niet bijstaan? Laat het me weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.