Buikbeeld
Bevalling en kraamtijd,  Mama,  Zwangerschap

Musthaves bij zwangerschap nummer 2

De eerste én de laatste update over mijn zwangerschap was het artikel hiervoor: ik deelde met 24 weken dat ik in verwachting ben van onze tweede dochter. Daarna (en daarvoor) werd het akelig stil op mijn blog; mede doordat ik een beetje gekke tijd achter de rug heb met zwanger worden, ontslag nemen, kind naar de basisschool, verhuizen, eigen bedrijf starten én daarnaast toch ook weer terug in loondienst zorgden ervoor dat alles op een laag pitje stond. Mijn voornemen was altijd bloggen wanneer ik er zelf zin in had zodat het niet als een verplichting voelt. Nu valt er wel een heleboel te vertellen over mijn zwangerschap, maar had ik er niet heel veel zin in om mijn laptop open te klappen en gezellig een stukje te gaan typen. Iets met moe, misselijk en gewoon geen puf (want dat puffen doen we later wel).

Goed, lekker spannend allemaal, want net zoals bij de zwangerschap van Hanne heb ik nu weer dingen die ik graag gebruik of wil hebben tijdens de zwangerschap van zusje. Benieuwd of er nu andere dingen tussen staan of dat ik nog veel van hetzelfde hou? Klik dan door!

Bio-oil

Jawel, daar is hij weer! Ook nu bij de tweede zwangerschap smeer ik me weer een ongeluk met deze olie. Hij ruikt heerlijk, voelt rijk maar niet vet en hydrateert als een gek. Zowel sochtends als savonds smeer ik mijn buik in. Een heerlijk momentje om ook meteen contact te maken met de baby.

Tiny Rituals Stretchmark Tummy Cream

En ook deze cremé staat weer in het lijstje! Ik ben nogsteeds verslingerd aan de geur van deze heerlijke pot. Deze creme smeer ik zo hier en daar tussendoor een keertje, als ik bijvoorbeeld een keertje naar boven loop of ik me ga omkleden. Voor baby’s/kinderen hebben ze hier ook een douchegel en bodylotion van, uiteraard staan die ook in de kast!

Verkrijgbaar bij Rituals (online only)

En ohja, ik zal het er maar bij zeggen: ondanks dat deze beide creme’s je huid zacht en soepel houden, heb ik toch striae op mijn buik gekregen… in week 35. Dus, het zal ongetwijfeld werken maar als het in je lijf zit win je de strijd tegen striae niet! Heb je in elk geval een buik die lekker ruikt 😉

Zwangerschapsboek van Kidooz

Bij Hanne had ik een boek van Pauline Oud, maar inmiddels zijn we vijf jaar verder en zijn er tegenwoordig zoveel andere mooie boeken verkrijgbaar. Dit boek van Kidooz wilde ik écht heel graag, al is het maar om de kaft. Wekelijks worden er verschillende vragen gesteld, is er ruimte voor verhaaltjes, foto’s, echo’s en staan er mooie quotes en lijstjes in. Een dikke aanrader! Ik wil er apart nog een blogpost over schrijven, zo oprecht blij ben ik ermee! En, er is ook een kraambezoekboek van beschikbaar!

Account bij Mailbook

Super handig: een online adressenboek. Volgens mij kan dit ook bij Post-NL, maar google bracht mij bij Mailbook. Stuur al je contacten een link door, waar zij hun gegevens invullen en hoe de post geadresseerd moet worden. Dan heb je al je adressen onder elkaar voor de geboortekaartjes! Wil je het helemaal makkelijk, kun je de adressen ook laten drukken op etiketten. Hoef je ze alleen nog maar op de enveloppen te plakken. Volgens mij hebben ze tegenwoordig ook geboortekaartjes via Mailbook, alleen hier heb ik niet heel goed naar gekeken als ik eerlijk ben.

Meer informatie bij Mailbook

H&M Legging

Ik woon in dit ding. Hij zit serieus zo ontzettend lekker. Wel schijnt hij een beetje door, dus ik zal hem niet naar buiten dragen tenzij hij onder een tuniek valt. Bukken en je onderbroek zien zegmaar. Niet heel charmant. Maar, de legging zit wel écht heel lekker en dat voor een vriendelijk prijsje. Kun je ook nog eens de deur in opendoen voor de pakketbezorger zonder dat je voor gek staat.

Verkrijgbaar bij H&M

Kussen

Had ik het bij de zwangerschap van Han het over een voedingskussen, slaap ik nu het liefst met een sierkussen van 50×50. Nu vind ik een voedingskussen juist erg onhandig; mijn deken gaat omhoog staan waardoor ik het koud krijg, omdraaien met dat ding is gegarandeerd Jamie meppen of ergens in de nacht ligt hij op de grond. Het kussen dat ik nu gebruik is gewoon een rechttoe-rechtaan kussen dat ik tussen mijn knieën leg of onder mijn buik wanneer ik op mijn zij lig. Net zo makkelijk én veel makkelijker met draaien!

Buikbeeld

En dan last but not least: een buikbeeld! Weer zoiets waar ik oprecht heel enthousiast over ben en nog een aparte blogpost aan ga besteden, want: zoveel enthousiasme en zoveel te vertellen. Voor nu in het kort: Een 3d-beeldje van jouw zwangere lijf. Een tastbare herinnering. Zó ontzettend gaaf en waardevol!

Verkrijgbaar bij/meer informatie: www.buikbeeld.nl

Buikbeeld

Ken jij deze producten of diensten al?

Dit artikel bevat affiliate-links. Dit betekend dat wanneer jij iets koopt via deze link, ik een kleine commissie krijgt. Jij merkt hier niks van, alleen een goed geweten dat jij met je aankoop HalloHeleen.nl steunt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.