Mama,  Review,  Shoppen,  Zwangerschap

Buikbeeldje: een mooie herinnering aan jouw zwangerschap!

Toen ik nog droomde van een tweede zwangerschap wist ik het al: wanneer ik zwanger ben, wil ik een buikbeeldje. Toen ik in verwachting was van Hanne (zo’n vijf jaar geleden), wist ik niet dat dit kon. En óh: wat vind ik dat jammer! Het is zo’n mooie, unieke manier om je zwangerschap vast te leggen. Ik heb er geen moment spijt van dat ik dit mooie beeldje heb laten maken. Kijk mee, ik vertel je graag meer!

Zó blij ermee!

Ik ben zó ongelofelijk blij met mijn beeldje! Het is een unieke manier om je zwangerschap vast te leggen. Er zijn natuurlijk meer manieren om dit te doen, maar het mooie aan een beeldje vind ik dat je ook iets fysieks en tastbaars in handen hebt. Echt iets om “vast te houden” en om trots neer te zetten. Een foto is altijd nog 2D, een beeldje 3D. Je ziet ook echt de grootte van je veranderende, zwangere buik en rondingen. Ik vind het beeldje de beste weergave van je zwangerschap.

Natuurlijk is een reguliere, “normale” zwangerschap an sich al heel bijzonder, maar een buikbeeldje kun je om meerdere redenen laten maken. Bijvoorbeeld om

  • Je lichaam te vereeuwigen in de staat dat het nu is
  • Een borstvoedingsbeeldje, met je kindje aan je borst
  • Je bent in verwachting van een tweeling
  • Je weet dat, heel verdrietig, je je kindje gaat verliezen en een mooie herinnering aan jouw baby in je buik wil
  • Dit is je laatste zwangerschap ooit

Welke reden dan ook; ga het doen! Want je krijgt spijt als je het niet doet. Echt!

Maken van het beeldje

Ik heb mijn beeldje laten maken bij Buikbeeld.nl . Via de website maakte ik zelf een afspraak en kreeg een bevestiging via de mail.

Op de afgesproken datum reed ik naar ‘S Hertogenbosch, naar de studio aan huis. Eenmaal aangekomen krijg ik een kop koffie en bespreken we het een en ander. Ik klets met Steffie (eigenaresse) over van alles en nogwat en ze legt mij uit hoe de scan in zijn werk gaat. Ook laat ze mij de materialen zien en ervaren. Dat vond ik persoonlijk zelf heel fijn, want op de website staat heel mooi beschreven welke materialen ze hebben en welke groottes; het is het makkelijkste kiezen als je alles voor je kunt zien én even aanraken. Zo kun je het verschil in materiaal ervaren. Ik had verwacht dat het materiaal van mijn voorkeur zwaar in gewicht zou zijn, maar dat was dus helemaal niet zo. Maar goed dat je dus op je gemak alles kunt bekijken!

Ook bespraken we verschillende houdingen voor je beeldje. Gelukkig kun je genoeg inspiratie opdoen van de beeldjes die er al staan. Steffie gaf mij tips over hoe mijn lichaam het mooiste naar voren komt, maar natuurlijk kies je de houding die je zelf wilt.

Na het bespreken was het tijd om het beeldje daadwerkelijk te gaan maken. Achter het gordijn kon ik mezelf omkleden en trok ik mijn badjas aan. Ik ging op het ronddraaiende plateau staan en Steffie maakte met haar apparatuur de scan. Dit duurde maar 2-3 minuten, dus het is zo gepiept. Alleen best lastig om stil te staan als dat MOET, want je bent zo gefocussed op het stilstaan haha.

Ik ging voor twee handen op mijn buik én volledig naakt, dat vind ik het mooiste. (Moet ik er ook wel bij zeggen dat ik niet heel erg preuts ben en hier vrij weinig moeite mee had, maar ik kan snappen dat je je niet -letterlijk en figuurlijk- zo bloot wilt geven.) De scan is heel namelijk heel secuur, dus je ziet ook bijv randjes van je kleding. Ik herkende mijn beeldje dus meteen aan een plekje op mijn rug en de aders aan de bovenkant van mijn hand. Je ziet echt alles!

Eenmaal gescand mocht ik me weer aankleden en stond mijn scan daar op de televisie. ZO gaaf om dat zo te zien!
Ik was meteen helemaal content met mijn beeldje en gaf akkoord om deze te laten maken. Nu was het grote moment daar: afwachten.

Mijn beeldje

Het beeldje heeft een levertijd van een aantal weken, maar ik had ontzettend geluk en had mijn beeldje binnen twee weken al binnen. Het beeldje is gemaakt bij de termijn van 36 weken; buikbeeld raad tussen de 32&36 weken aan. Maar kijk even mijn beeldje shinen!

Ik heb voor luxe kunstof (kleur mat grijs) gekozen en het formaat 15 cm. 18 cm vond ik zelf al snel groot worden. Er zijn verschillende materialen, afmetingen en evt nog opties, maar deze keuze paste het best bij mij. Het beeldje staat nu op de babykamer en ik denk dat het straks een hele waardevolle souvenir is van mijn zwangerschap. Sowieso heel leuk voor Juul om straks te zien wat haar “huisje” 9 maanden lang was. TROTS!

Ken jij het fenomeen “buikbeeld” al? Of heb je er al een? Upload een foto van jouw buibeeld op Instagram en tag mij @halloheleennl . Vind ik leuk!

Geschreven uit eigen enthousiasme! Nospon oid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.