Babywasje
Mama,  Persoonlijk,  Zwangerschap

Wat allemaal doen in je zwangerschapsverlof?

Wat heb ik toch een geluk. Ik ben bijna 36 weken zwanger, voel me best prima en het mooie weer laat zich steeds vaker zien. En… afgelopen donderdag is mijn zwangerschapsverlof ingegaan! Dit is ons eerste kindje en heb nu ook de tijd om dingen voor mijzelf te doen nu ik nog echt – echt- alleen ben. Ik heb een hele lijst met dingen die ik wil doen, met activiteiten variërend van “noodzakelijk” tot chill. Bang dat jij je gaat vervelen? Hopelijk kun je uit dit lijstje wat inspiratie opdoen!

Eindelijk die fotoboeken eens maken.
Trouwalbum? Fotoboek van het eerste kindje? Dit is het moment om dat klusje eens te doen! Misschien heb je nog wel losse foto’s liggen die je wilt scrapbooken. Zelf wil ik een album maken met alle foto’s die ik heb van voor de geboorte. Het is geen rotklus, er gaat gewoon een heleboel tijd inzitten. Dus, hup!

Alle kasten opruimen
Jup, ik ben een echte rommelkont. Dus, de kasten zien er hier ook zo uit.. Op mijn lijstje staan werkelijk alle kasten die ik wil uitpluizen en poetsen voordat de baby er is. Gelukkig heb ik 5 weken verlof voor de uitgerekende datum, dus dat moet tijd genoeg zijn.

Adressen opzoeken en enveloppen schrijven
Gooi een groepsapp de deur uit, vraag het adressenboekje van je moeder/zus en schrijf die adressen over.
Zoek en kies een geboortekaartje (als je dat nog niet gedaan had) en schrijf die enveloppen alvast! Een rotklusje trouwens, maar als je elke dag een paar enveloppen doet is het zo gebeurd… Al is het mijn voornemen om alle enveloppen tegelijk te doen (maar daar kom ik ongetwijfeld nog van terug)

De puntjes op de i in de kamer
Een beetje aanrommelen, dingetjes verschuiven, plankje ophangen.. Ja, nog genoeg te doen!

Babywasjes draaien
Ik heb het grootste gedeelte allang weggewassen, maar er is inmiddels alweer een heleboel bijgekomen. Heerlijk die kleine kleertjes, zachte geuren van het wasmiddel en de zwitsal geurbuiltjes in haar kledingkast.

Babywasje

De vluchttas inruimen en klaarzetten
Iets wat ik nog niet gedaan heb, maar aankomende week eens ga doen. Eerst eens even rustig googelen met wat anderen in de vluchttas doen en dan op mijn gemakje alle spullen opsnorren.

(uit)Slapen
Van elke moeder hoor ik het terug: Ik wou dat ik wat vaker mijn rust had gepakt voordat de kleine er was. Dus, dat is een advies wat ik dan ook van harte wil gaan opvolgen, zonder me schuldig te voelen als ik er pas om 10:00 uitkom!

Netflix bingewatchen
Heerlijk op de bank hangen met een kop thee, warm waterkruik in mijn rug en rustig aandoen. Dat is het voordeel van je eerste kindje, je kan ook gewoon echt gaan liggen als je wilt! Ik wil het grootste gedeelte van mijn lijstje gaan kijken, dus ik heb wel wat uurtjes nodig vrees ik zo.

Fargo

Uitgebreid in bad
Straks als de kleine er is, is er geen tijd meer voor en bovendien mag je na de bevalling niet in bad zolang je bloed verliest. Dus ga ik het er van tevoren flink van nemen! Sterker nog, ik neem mijn ontbijtje gewoon mee het bad in en ga lekker netflixen op de ipad of mijn telefoon. Heerlijk luxe!

Afspreken met vriendinnen
Als ik daar zin in heb dan. Of niet aan het slapen ben. Of in bad lig. Of voor de televisie. Of al de babywasjes aan ‘t wegdraaien ben. Ik wil mezelf nergens toe verplichten, dus ga ik niet heel mijn agenda volplannen.

 

En… Genieten! Wat heb jij allemaal gedaan in je verlof, of wat staat er op je planning? Laat het me weten!

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.