Hema Negenmaandenbeurs
Dagjes weg,  Mama

De Negenmaandenbeurs 2018

Afgelopen week was het weer zover: de Negenmaandenbeurs. Het evenement voor de (zwangere) mama’s en (aanstaande) papa’s. . Van woensdag 21 februari t/m zondag 25 februari liep het weer storm en was de Amsterdamse RAI omgetoverd tot een echt shopping-walhalla.

Algemeen
Wie kaartjes koopt voor de Negenmaandenbeurs, heeft ook toegang tot de Huishoudbeurs en het Azie Pasar Malam Festival. Drie evenementen voor de prijs van één, score! Zelf hebben wij alleen de Negenmaandenbeurs gehad, omdat het zo ontzettend druk was. Dat is dan ook mijn tip; bezoek de beurs, als je kan, op een doordeweekse dag. Dan is het minder druk dan in het weekend.

Je kunt rondom de Negenmaandenbeurs verschillende goodiebags krijgen en kopen. De beurstas (met Dikkie Dik erop) van dit jaar is samengesteld door Scoupy en er zitten verschillende (lekkere) dingen in, zoals:
Sunbreaks, Rivella, M&MS, Capri-Sun, Jillz 0.0, Mars, Lassie quinoa en rijst builtjes, Atkins strawberry drankje, een Dikkie Dik meetlat en een Ouders van Nu tijdschrijft.

Negenmaandenbeurs beurstas DIkkie DIk

In en rondom de beurs krijg je genoeg in je handen gedrukt, dus neem je spierballen (of je trolley, koffer én enkelbeschermers) mee om te kunnen sjouwen. Zo hebben wij dit jaar bijvoorbeeld een “kiwitas” gekregen met een speciale kiwilepel, een Woezel en Pip tas van de Etos met een doucheschuim erin, een tas van de Coop.. Nouja, je snapt ‘m wel… sjouwen dus.

Praktisch – Vervoer
Je kunt parkeren bij de RAI, maar dit is een populaire parkeerplaats. Rond 10 uur zal deze al vol raken, dus kun je uitwijken naar omliggende parkeerplaatsen. Vanaf de arena rijden er gratis pendelbussen naar de RAI toe, zodat je de mogelijkheid hebt om bij de Arena te parkeren.

Praktisch – App
De Negenmaandenbeurs heeft een eigen app, waarin je je favoriete producten, workshops, plattegrond en activiteiten kunt opslaan. Zo hoef je niks meer te missen!

Praktisch – Kluisjes en garderobe
Het gesjouw zat? Je kunt op de Negenmaandenbeurs een kluisje huren en je jas bij de garderobe brengen. Zo heb je je handen weer vrij om bijvoorbeeld weer nieuwe dingen te kopen 😉 .

Kindje mee? No problemo!
Kindje meenemen naar de beurs? Geen probleem! Op de beurs is kinderopvang aanwezig, zodat je kindje naar hartenlust kunt spelen en jij niet hoeft te sjouwen met je kindje. Ook is er op de beurs een verschoningsruimte aanwezig, mét gratis kruidvat luiertjes zodat je die kunt uitproberen. Slim van Kruidvat en ontzettend handig!

Als je borstvoeding geeft kun je ook gewoon naar de beurs gaan. Van Medela stond er een erg mooie stand waar je kunt kolven en/of voeden. Het is dat ik geen borstvoeding meer geef, anders had ik zeker gebruik gemaakt van de ruimte. Ideaal als je het mij vraagt.

Activiteiten, workshops en masterclasses
Er zijn zoveel activiteiten te doen op de beurs, dat er voor ieder wat wils te vinden is.  Zo kun je onder andere een mamaclass in de babyuitzet volgen, kun je bij Medela vragen stellen omtrent borstvoeding en kolven, rij je een rondje op het Babboe bakfiets parcours, speedcursus draagdoek knopen, verschillende activiteiten rondom de “ga voor kleur” campagne (groenten en fruit), je kunt 3d en 4d echo’s laten maken, papaklas college, yoga, Dunstan babytaal en serieus nog véél meer.

Zelf ben ik langs de brandweer geweest om daar wat informatie te vragen over brandveiligheid én wat je moet doen wanneer er brand uitbreekt. Ook ben ik bij de vereniging van Draagdoekconsulenten geweest om het een en ander te vragen.

Routes en plaza’s
Door de Negenmaandenbeurs kun je verschillende routes vinden die je kunt volgen. Zo is er bijvoorbeeld een Webshopstraatje, de Babykamer Inspiratie Route, Puur Baby Plaza, Negenmaandenbeurs Villa, Babyshopping plaza, Hip & Happening, Peuter plein en meer.Babykamer Inspiratie ROute

Voordat je een bezoekje neemt, wil ik je aanraden om van tevoren goed te kijken welke winkels/merken er allemaal zijn en waar je écht heen wilt. Sla het op in je app of maak een lijstje (en neem hem dan ook mee, in plaats van hem bij de printer te laten liggen. True story).

Deelnemers
Geloof me, wat je ook zoekt: je kunt het vinden op de Negenmaandenbeurs. De volgende stands kun je vinden:

Aerosleep, Alecto, Babboe, Baby-Dump, Babypark, Bloomon, Boekstart, ByKay, C&A, CarlijnQ, Cottonbaby, Difrax, Dirk Scheele, Dooky, Drs Leenarts, Dunstan babytaal, Echografie Nederland, Etos, Geboortefotografen, Gottmer, Hangloose, Hema, Hero baby, Huusje, IXXI, Joolz, Kidooz, Kipkep, Koeka, Kruidvat, Little Dutch, Lodger, Luvion, MamaLoes babyshop, Maxi-Cosi, Nestlé, Nijntje, nOeser, Noppies, Nuby, Nutricia, Organix, Pampers, Prénatal, Sillybillyz, Simply Colors, Stichting Earlybirds, Stokke, Thule, Ukje, Wehkamp, Weleda, YourSurprise, Zeeman en Zwitsal.

Geloof me als ik zeg dat dit nog lang niet alles is!

Mijn buit
En ook ik heb het een en ander gekocht. Zo kocht ik bij Simply Colors een groot Happy Horse konijn met Hanne’s naam erop, bij de Hema 3 rompers, bij I Love My Veggies 5 tussendoortjes en 2 Difrax spenen. Best netjes toch? 😉 .

Wil je meer weten over de Negenmaandenbeurs, klik dan hier . Volgend jaar, 2019 dus, kun je op woensdag 20 februari t/m zondag 24 februari 2019 hier terecht voor de leukste koopjes, beursaanbiedingen en om nieuwe merken te ontdekken!

Ben jij wel eens naar de Negenmaandenbeurs geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.