Ikea Duktig Keukentje
Creatief/DIY,  DIY Mama

Ikea Duktig Hack: deze ken je nog niet!

De ene na de andere Ikea Duktig hack vliegt je om de oren. Het aanrechtblad bekleden, deurtjes verven, andere klinken, achterwandje installeren.. Het ene keukentje nog mooier dan de andere. Ik zag zoveel mooie voorbeelden dat ik niet meer kon kiezen wat ik nu precies wilde! Gelukkig kom je met creatief denken een heel eind en staat er een prachtig exemplaar te shinen in de woonkamer.

Typ op Google of Pinterest eens “Ikea Duktig Hack” of “Ikea keukentje pimpen” in. Je krijgt genoeg voorbeelden! Zelf zat ik voor een dilemma: monteer ik een achterwandje met kekke tegeltjes of plak ik van die gave stickers, zodat het keukentje ook dienst doet al sushibar, supermarkt, ijssalon of juicebar? Eenmaal een achterwandje gemonteerd kun je er niet meer doorheen kijken, dus is de kans op leuke sticker verkeken… Wat ik al zei; met creatief denken kom je een heel eind. Ik heb het nu allebei!  Sta jij ook voor dat dilemma? Lees dan even verder, want ik kan je daarbij helpen!

Benodigdheden

De benodigdheden zijn afhankelijk van hoe je het keukentje wilt maken. Ik beschrijf de middelen die ik gebruikt heb:

– Spuitlak steeneffect (verkrijgbaar bij Karwei)
– Witte verf
– Zwarte spuitbus (kindvriendelijke van Duplicolor Aqua)
– Draaidingetje voor een horraam. Lekker duidelijk dit 👍🏼(Ik gebruikte dit, maar misschien heb jij wel een alternatief)
– Keukenstickers van ZoeyZoKidsConcept
– Ontvet spul. (Dasty, St Marc oid)
– Stuk MDF op maat gezaagd
– Stuk plint
– Kwasten en rollers
– Afplaktape
– Gereedschap (schroevendraaier, hamer, accutol, duimstok)
– Oude kranten

Werkwijze

Bedacht wat je wilt doen? Dit is de basis van de keuken:
Haal dan het keukentje uit elkaar en schuur lichtjes de onderdelen die je wilt pimpen. Ontvet ze (ik gebruik Dasty van de Wibra) en laat drogen.  Bedenk de omgeving met oude kranten, plak af wat je NIET geverfd wilt hebben (de kookplaat bijvoorbeeld NIET maar de randjes wel) en spuit alles in de gewenste kleur. Spuit liever twee dunne laagjes dan één dikke laag. De grote oppervlaktes (zoals de deurtjes etc) heb ik met een kwast en roller gedaan. Eerst de randjes en lastige plekjes met een kwast, daarna met de roller. Laat alles goed drogen en zet de keuken in elkaar.

Alleen een achterwand:
Meet “het gat” aan de achterkant op en zaag een stuk MDF in die afmetingen. De meeste bouwmarkten zagen het ook voor je. Beplak, verf, versier het stuk MDF zoals jij dat wilt en timmer het vast aan de achterkant.

Zowel een achterwand als een winkeltje:
Ook hier meet je het gat aan de achterkant op, zaag je een stuk MDF op maat en versier je hem naar eigen inzicht. Je kunt zelfs beide kanten van de plaat versieren, want je kunt hem er op twee manieren indoen.
Het stuk plint wat je hebt, verf je in dezelfde kleur als je aanrechtblad. Monteer de plint aan de achterkant van de keuken, aan het aanrechtblad vast. Nu kun je de achterwand ertussen schuiven.

Aan de bovenkant van het keukentje schroef je je “draaidingetje voor een horraam”. Nu kun je het achterwandje eenvoudig vastklemmen.

Wil je toch een winkeltje/kraampje? ZoeyZoKidsConcept heeft hele gave stickers die je in een handomdraai op het keukentje plakt. Zo maak je een sushibar, bloemenkraam, supermarkt, ijswinkel, hamburgerbar of een juicebar!
Het is een kwestie van de stickers plakken en het achterwandje eruit te schuiven. Easy peasy!

Heb jij ook een gepimpt keukentje staan?

 

De stickers van ZoeyZoKidsConcept heb ik gewonnen via Instagram, dus deze heb ik niet zelf gekocht.

 

12 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.