Babygym Leka
Creatief/DIY,  DIY,  DIY Mama

DIY: Babygym van Ikea

Ik was al even op zoek naar een leuke babygym voor Hanne, maar ik kon niks vinden wat “het” was.  Zelf maken vanuit niks zag ik eigenlijk ook niet zitten. Op Marktplaats kocht ik voor maar €5 , de welbekende “LEKA” babygym van Ikea. Ik ben niet zo gek op rood, dus gaf ik deze babygym een make-over. Super snel gedaan en heel makkelijk. Kijk je mee?

LEKA Babygym ikea
Het is een makkie eigenlijk ; je haalt de babygym uit elkaar, maakt hem goed schoon, schuurt en verft ‘m en je zet hem weer in elkaar. Afhankelijk van hoe je hem hebben wilt, heb je ook niet veel dingen nodig. De meeste dingen heb je al wel in huis.

 

Benodigdheden:

– Schroevendraaier
– Evt hamer
– Sopje + doekje
– Afplaktape
– Schuurpapier
– Rolmaat
– Stanleymes / schaar
Verf (kindvriendelijk)
– Kwasten
– Touw ( ik gebruik nylon, je kunt ook het huidige koord hergebruiken)
– Nieuwe versiering als kralen, houten ringen (of koop een andere vorm zoals een vis, vogel ster etc), of maak zelf een knuffeltje van vilt. Hou er wel rekening mee dat het te allen tijden veilig is voor jouw baby.

 

Beginnen maar!

Uiteraard haal je hem als eerste uit elkaar. Maak hem schoon met een sopje  en schuur de onderdelen die je wilt verven. Meet met de rolmaat aan allebei de kanten gelijke centimeters af en plak dit af. Verf dit in de gewenste kleur en laat goed drogen. Verwijder de afplaktape.  Knip de hangende onderdelen af en knoop een stukje draad, steek deze door de bovenste “knop” heen en pas en meet je nieuwe onderdelen aan. Knoop dit aan het uiteinde (waar de baby speelt) goed dicht en.. Tada! Je eigen kick-ass babygym is klaar 🙂

Gaaf toch? Kleine aanpassing en hij is helemaal naar je eigen smaak!

Heb je de drive te pakken? Maak dan ook eens een luchtplantje op een standaard, pimp een ikea-keukentje helemaal naar jouw smaak , maak een unieke uit-eten-koffer of geef die oude wieg eens een make-over. 

5 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.