Kerst servies
Creatief/DIY,  DIY,  DIY Mama,  Feestdagen

Knutselen voor kerst: maak je eigen decoratie!

December staat voor mij gelijk aan lekker eten, vroeg donker, cadeaus, gezelligheid maar vooral: kerst! Elk jaar verheug ik me er weer op en dit jaar zelfs nog meer aangezien we nu een kindje hebben. De komst van Hanne afgelopen mei maakt het voor mij nóg gezelliger, knusser en intiemer. Om die sfeer goed vast te houden en door te voeren in huis, heb ik een artikel voor jullie met kerstversieringen. Uiteraard met een DIY-twist!

Sneeuwbol

Maak je eigen sneeuwbol! Ideaal voor in de decembermaand, waar iedereen stiekem toch hoopt op een witte kerst. Met een leeg potje, sterke lijm, een figuurtje, wat glitters en een druppie afwasmiddel kom je een heel eind. Trouwens, zijn er nog meer mensen die nu aan Stranger Things moeten denken?

Onderzetters

Kerst onderzetter

Of maak coole onderzetters! Van wat plakjes hout of kurk en een merkstift kom je een heel eind. Als je heel creatief bent (en je de materialen hebt) kun je het er ook inbranden! Laat je inspireren op mijn pinterestbord.

Kerstballen

Ook heel erg leuk; zelf kerstballen maken! Zelf maakte ik online twee kerstballen met de foto van Hanne er in en de tekst “Mijn eerste kerst”. Jaja, ik weet het, lekker cliché, maar ze zijn zó leuk geworden! Op de site van YourSurprise stelde ik deze kerstballen samen, wat heel gemakkelijk en snel gaat. En vooral dat makkelijke is fijn, dan heb je zelf tijd voor andere dingen terwijl je eigen prachtige kerstballen gemaakt worden 😉 .   Ze maken nog veel meer andere leuke kerstcadeaus, dus ga eens een kijkje nemen!.

‘T handige aan kerstballen is dat je ze niet perse in de boom “moet” hangen, maar dat je er nog veel meer mee kunt. Je kunt ze, net als ik heb gedaan, ook in een vaas doen, onder een stolp, in een krans verwerken of op tafel gebruiken ter decoratie van je diner. Opa’s en oma’s zijn vaak ook gek op zulke cadeaus!

Servies

Heb je al eens zelf een servies beschilderd/getekend? Met wat bordjes van de action/ikea en porseleinstiften kun je prachtige creaties maken. Tip: Ben je niet zo handig in tekenen/schilderen op voorwerpen? Teken het dan eerst op een a4 papier, knip het uit en trek het over met carbonpapier op het te versieren voorwerp. Zo hoef je het alleen nog maar over te trekken en bespaart het je (waarschijnlijk) een hoop frustratie!

Kerstboom van tape

Heb je net zoals ons weinig plek in huis door die stomme, veel te grote box (of welke reden dan ook)? Tape dan een kerstboom op je muur!  Neemt geen plek in beslag, vraagt geen water en zijn naalden vallen niet uit! Koop dan wel even een een sprayflacon met dennengeur, dan heb je alsnog het idee van kerst haha.

Washitape kerstboom

Geen zin in een kerstboom? Met washitape kun je nog veel meer leuke dingen doen!

Ga jij zelf nog wat fabriceren voor aankomende kerst?

  Dit artikel bevat artikelen die ik gekregen heb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.