fotoopaluminium.nl
Feestdagen,  Review

Oeps.. Dit cadeau hou ik toch liever zelf.

Het was weer vaderdag. DE dag waarop alle papa’s en opa’s in het zonnetje worden gezet. Naast een mooie tekening kregen ze uiteraard ook een mooi cadeau. Alleen elk jaar is het weer een lastige klus om iets voor hun te kopen. Mijn vader en schoonvader hebben tenslotte alles wat hun hartje begeert. Nadat ik een mailtje kreeg van Fotoopaluminium.nl had ik werkelijk een briljant idee. De foto geef ik voor vaderdag. Mijn vader kan deze dan in zijn “mancave” zetten, mijn schoonvader zou hem op zijn werkplaats kunnen hangen of anders zouden de oma’s vast wel een idee hebben. Ja, leuk idee, maar dit pakte alleen net even wat anders uit dan de bedoeling was..

Stel je eens voor..

Moet je eens voorstellen. Je krijgt het vaderdagcadeau binnen en wanneer je het ziet wil je het niet meer weggegeven. Huidige status in huize HalloHeleen✅. Ik zal je vertellen wat er precies gebeurde:

We zitten op de grond met het pakket. Zowel Jamie als ik zijn mega nieuwsgierig en beginnen beide met het openmaken van de doos. Hij aan de bovenkant, ik aan de onderkant. Hanne dartelt om ons heen en is blij met de stukjes karton die wij lospeuteren. Ze gooit ze in de lucht en lacht. Prima zo. Het openmaken schiet met het peuteren niet op, dus ik haal snel een mesje uit de keuken. Het pakket zit echt heel goed verpakt. Ik snij de doos open en al snel zien we dat de foto op aluminium in nog een laag verpakt zit. Ook deze schuimfolielaag verwijderen we. Meteen ziet Hanne zichzelf op de aluminiumlaag en rent ernaar toe. “Die, Hanne! Hanne zitten boom. Kroelen Hanne. Oh mama mooi”! En tsja, wij kunnen niets anders dan dit te beamen. Hij is inderdaad hartstikke mooi geworden. Ik gok zo dat mijn vader en schoonvader dit jaar weer sokken, chocolade en een tekening krijgen, want deze wil ik niet weggeven.

fotoopaluminium.nl
Er zit een klein watermerk op het gezicht van Hanne. Dit heb ik later toegevoegd, dit is geen origineel detail van de foto op aluminium.

Di-watte?

De foto is gedrukt op dibond, waardoor hij stevig, duurzaam en licht in gewicht is. Dibond is een van de vele soorten aluminium die er bestaat. De bovenste laag is dibond, daaronder zit een soort kunststof en de achterste laag is weer aluminium. Ik vermoed dat hij zo licht van gewicht is, omdat de middelste laag kunststof is. Soms kan aluminium scherp zijn, maar dat is bij deze mooie foto niet het geval. Wel kwam hij met beschermende plastic hoekjes binnen, maar dat is voor het vervoeren.

In gebruik

Het bestellen gaat ook zeer makkelijk. Je uploadt een foto, kiest de afmetingen, uitsnede (liggend/staand/vierkant), aluminiumsoort (geborsteld/wit) en gebruik binnen of buitenshuis. Als je dat gedaan hebt kun je nog kiezen voor een ophangsysteem en voor professionele fotocontrole. Dat laatste wil ik je toch wel echt aanraden, het zou zonde zijn als je een pixelige foto krijgt. Via de mail krijg je advies over je foto. Verder kun je nog kiezen voor sepia, zwart-wit of een collage.

Ben jij al bekend met een fotoafdruk op aluminium?
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.