Makkelijke, snelle én lekkere pompoensoep

0 reacties | 23/09/2019

Door zijn romige, zachte en tegelijkertijd kruidige smaak is dit zeker één van mijn favoriete soep: pompoensoep. Super snel gemaakt, vol met vitamines en bonuspunten omdat onze dochter dit ook goed eet. Makkelijk omdat je maar één pan nodig hebt en hier alles in kookt en vervolgens pureert. De precieze hoeveelheden kan ik je niet vertellen omdat ik alles er op gevoel in mik, dus de soep proeft steeds een beetje anders. Uiteraard kan ik wél delen welke ingrediënten ik gebruik. Eet smakelijk!

Benodigdheden

Snelle Pompoensoep
  • Flespompoen
  • Kokosmelk / blok santen
  • Wortels
  • Uien
  • Komijnzaad
  • Kerriepoeder
  • Knoflook(poeder)
  • Bouillionblokjes (minimaal 2)
  • Olijf/kokos olie
  • 1,5 L Water
  • Soeppan
  • Mes
  • Snijplank
  • Staafmixer

Makkelijk en snel: aan de slag!

Snij de ui in blokjes, knoflook in stukjes, de wortel in stukken van ongeveer 1 cm dik en snij ook de pompoen. Ik vind het het makkelijkste om hem in de lengte te halveren, dan nog een keer in de lengte halveren (zodat je vier kwarten hebt) om vervolgens de pitten eruit te snijden of te lepelen. Deze kwarten snij ik dan in stukken. De schil laat ik overigens zitten, bij een flespompoen kun je deze gewoon mee eten.

Verwarm een beetje olie in de pan en fruit de ui glazig. Voeg vervolgens de knoflook(poeder) toe. Ook die bak je even mee. Daarna mik je ook de wortel en pompoen in de pan. Bak deze mee. Voeg nu ook een beetje komijnzaad en kerriepoeder toe. Je kunt beter voorzichtig zijn met toevoegen, het is makkelijker om later toe te voegen in plaats van het eruit te halen.

Maak ook eens hele kip uit de oven en een freakshake als toetje. Succes gegarandeerd!

Voeg minstens 1,5 liter water en twee bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat de groenten zacht koken. Pureer dit vervolgens glad en voeg de kokosmelk toe. Roer nog even goed door. Proef of de soep goed in balans is. Misschien wil je nog een bouillonblokje toevoegen of kerriepoeder. Uiteindelijk vind ik de soep vaak toch te flauw en doe ik er nog een bouillonblokje bij, maar dat is uiteraard een kwestie van smaak.

Eet smakelijk!

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

*

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.