Spelletjes

Shit Happens; een hilarisch spel!

Weer een spel om te laten zien; en welke dag leent zich er beter voor dan vrijdag de 13e. Shit Happens is een grappig, maar tegelijkertijd een grof, spel. Het verbaasd me dat Goliath de maker is van dit spel, in mijn ogen is Goliath toch wel de leider in familiespellen en dit spel is wel echt voor 18+. Hij valt voor mij in het rijtje van cards against humanity, ook een redelijk grof spel. Een adult partygame dus.

Shit Happens; hoe het werkt

Doel:
Het doel is om als eerste tien kaarten te verzamelen.

Hoe:
Je start met drie kaarten voor je neus. Op die drie kaarten staat een situatie beschreven en daar staat ook een cijfer onder. 0,5 is niet heel erg, 100 is het ergste wat je kunt verzinnen. Deze drie kaarten leg je op juiste volgorde (dus laag cijfer links, oplopend naar rechts) neer voor je neus. Met deze basis start je.

Vervolgens pakt degene rechts van je een kaart van de stapel en leest deze voor. Je hoort de situatie aan en nu is het aan jou om in te schatten waar deze hoort ten opzichte van de basis die je hebt liggen. Raad je het goed, dan mag je deze toevoegen aan je basis. Heb je het fout (shit happens๐Ÿ˜‰ ), dan mag degene naast je het raden en toevoegen aan zijn/haar basis.

Zoals je op bovenstaande afbeelding kunt zien, zitten er echt wel grove kaarten tussen. Hou rekening met jonge spelers en zorg ervoor dat je zelf ook tegen een stootje kan. Anders is dit spel misschien niks voor jou en kun je beter iets anders kiezen. Wat denk je van Throw Throw Burrito?

Conclusie

Het is echt een heel grappig spel en zorgt voor aardig wat vermaak รฉn gebabbel. Want tsja, de kaarten worden uitgebreid besproken en de meest mooie praktijksituaties van Jan en alleman komen naar boven. Wat wel jammer is, is dat pijn relatief is. Iedereen ervaart pijn anders en iedereen schat dit weer anders in. Daarbij komt dat wij allemaal eigenlijk wel een paar keer vonden dat de schaal niet klopte. Staan op een legoblokje werd als 0,5 gezien, nou, dat mag wel wat hoger hoor. Zo waren er ook kaarten die veel te hoog werden ingeschat. Maar ach, het mag zeker de pret niet drukken. (En ik weet wat je denkt: “Ja, maar na een tijdje weet je de kaarten toch uit je hoofd รฉn dan is het niet leuk meer?”. Geen zorgen, er is ook een uitbreiding beschikbaar! En mocht je niet goed in Engels zijn; er is ook een Nederlandse versie!)

Lijkt dit spel jou leuk? Laat het weten bij de reacties!


Dit spel, de uitbreiding en de Nederlandse variant is verkrijgbaar bij Bol.com. De linkjes in dit artikel zijn affiliate links. Koop jij wat via deze links, dan krijg ik een kleine commissie. Dit artikel is niet gesponsord in welke manier dan ook en is gemaakt vanuit mijn eigen enthousiasme.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.