Overig

Herinneringen maken op het strand met Protest!

Mijn collega gaat op vakantie naar Florida. Ja, serieus. Florida. Ik maak geen grap. Een super mooie reis natuurlijk en daarvoor staat zij in de sportschool, om bikini-proof op het stand te verschijnen. Dat is nogal een dingetje onder vrouwen en ik kan dat goed snappen.

Slank

Want ondanks dat ikzelf echt superslank ben, doe ik eerlijk gezegd geen moeite om bikini-klaar te zijn. Als in; hard gaan in de sportschool en super gezond eten. Nooit gedaan (zowel dat sporten als gezond eten niet) en dit jaar was ik het ook zeker niet van plan. Maar dat betekent niet dat ik super verzekerd over het strand loop. Want ik vind mezelf eerder té slank dan mooi slank, je kunt zelfs bijna niet zien dat ik zwanger ben geweest.

Maar waar ik nu het meeste mee zit (als het gaat om “bikiniproof” te verschijnen) is dat ik niet weet hoe mijn lijf er straks uitziet als ik eenmaal hersteld ben van mijn operatie. Ze hebben onlangs twee gaatjes in mijn buik gemaakt – waarvan één in mijn navel en de ander laag op mijn buik- en als het goed is zie je er straks niet heel veel meer van. Maar toch, ik vind het wel wel een beetje spannend. En ja, ik weet het, je lijf verandert ook naarmate je ouder wordt dus het hoort er ook wel bij. En ja ik weet ook dat je na je zwangerschap ook flink kunt veranderen met striae of een blijvend buikje. Ik ben nu eenmaal niet zo’n fitgirl, yoga-babe of een “im a warrior i earned my stripes”, “ik hou van elke centimeter van mijzelf” of “love all your perfect imperfections” type. Nee, ik neem de dag zoals hij komt en ja; daar hoort soms een beetje onzekerheid bij. En op sommige dagen ook niet hoor. Ligt ook wel een beetje aan de tijd van de maand gok ik ;).

Gewoon gaan!

Maar hey; dat geeft niks. Want ook met een beetje onzekerheid speel ik net zo lief met mijn kind op het strand of bij het zwembad. Zandkastelen bouwen of samen van de glijbaan af. Tikkertje spelen, smeltende ijsjes eten en afspoelen in het water. Want dat zijn de dingen die ze zich later nog weet. Mooie herinneringen maken samen!

Belangrijk onderdeel van het kunnen spelen samen én lekker in mijn vel zitten, is ook wat ik draag. Alle bikini’s die ik had in mijn pré-kindertijd pas ik gewoon niet meer (iets met borstvoeding (o)(o) en dunnere benen). Ik bouw bijvoorbeeld niet op mijn gemak een zandkasteel als mijn billen uit mijn broek vallen. Ik weet dat ik op mijn best ben in een triangelbikini, want die is het meest gunstig voor een klein(ere) cup. Of een bandeau, maar dan wel met flink wat franjes eraan, zodat het net wat voller oogt. En als het litteken op mijn buik straks tegenvalt, koop ik lekker een bikini met een hogere taille. Of een mooi badpak!

Protest

Het valt en staat dus met hoe ik mij voel en met wat ik draag. Hoe ik mij voel heb ik niet altijd invloed op, op wat ik draag wel. De bikini’s van Protest zijn mooi en kwalitatief goed. Voorheen kon ik Protest alleen van (winter)sportkleding, maar nu weet ik wel beter. Wat ik heel fijn vind aan de swimwear, is dat ze met deze nieuwe collectie een oog hebben gehouden op het milieu. Zo zijn de waistboardshorts (zwembroeken) bijvoorbeeld gemaakt van 100% recycled polyester, geproduceerd van petflessen naar stof. Ze hebben ook twee modellen die gemaakt zijn van bamboe!

Voor ieder wat wils

Het is natuurlijk ook gewoon fijn dat er voor iedereen wat is. Qua kleur kun je stralen in knalkleuren, maar er zijn ook bikini’s in subtielere kleuren zoals zwart, zwart/wit en bijvoorbeeld groen. En qua modellen kun je ook je hart op; hoge taille, triangel, halter, ruches, printjes.. Ze hebben zich laten inspireren door de nomads; iemand die de wereld rondreist, altijd onderweg is en overal en nergens een thuis creëert. Op reis rondom de wereld; door de jungle of hip in de stad. Dit zie je terug in de nieuwe collectie. Voor ieder wat wils. Zelf vind ik een neutrale bikini of een minimaal printje het mooiste en daar voel ik me het fijnst in.

Wat ik net al zei: ben ik op mijn gemak, dan zie je dat terug in mijn spel met de kleine dame. Want dat vind ik belangrijk: samen tijd doorbrengen, herinneringen maken. Dat ze over 15 jaar zegt: “Hej mam, weet je nog dat we toen krabbetjes hebben gevangen op het strand”. Echt, het boeit die kinderen niet of je, net zoals ik, maatje 34 hebt of maatje 48. Of je een groene bikini draagt of een blauwe, of crocs draagt of teenslippers. (Oké, pubers als uitzondering dan 😉 ) Waar de kinderen om geven is dat je met ze speelt. Herinneringen maakt. Een veilige omgeving creëert. Zodat ze met een warm gevoel terugkijken op de kinderjaren!

Ik ben benieuwd welke bikini of welk model voor jou goed werkt. Waar voel jij je fijn in? Om je een stukje te helpen, heb ik een kortingscode voor jou: halloheleen10. Deze code is geldig t/m 30 juni 2020. Laat je het weten bij de reacties?

Samenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.