Mooi & Gezond,  Review

Rituals Express Your Soul limited edition

Rituals heeft nu al een paar weken de limited edition lijn “Express Your Soul” in de schappen liggen. Aangezien er geen grotere Rituals-fan is dan ik, nam ik natuurlijk de foaming shower gel mee en toen ik ook nog eens de body mist voor mijn verjaardag kreeg, moest ik hier wel een artikel over schrijven! Ik kan je vertellen dat binnenkort niet alleen de foaming shower gel en de body mist bij ons in de badkamer liggen, maar ik vrees voor de complete lijn..

Design:
Rituals heeft aan MadC, een bekend street artist uit Berlijn, gevraagd of ze een graffiti-kunstwerk wilde maken geïnspireerd op de geur van Express your Soul. Dat is als je het mij vraagt goed gelukt! De verpakking is voorzien van details van haar graffiti-kunstwerk. MadC heeft hier voornamelijk de kleuren groen en geel gebruikt, dit zijn de kleuren die bij de meeste mensen opkomen als je kijkt naar de basisgeuren uit deze lijn. Go MadC!

 

 

Collectie:
De geur van deze limited edition lijn is heerlijk fris en fruitig. Dit komt door de bloemige citrusgeur geur van petitgrain, ook bekend als Citrus aurantium, de zure sinaasappel. Naast de petitgrain, zorgt ook de verbena voor die citrusachtige, verfrissende geur. In de verte ruikt de geur ook een beetje “warm”.
De complete lijn bestaat uit:

Bron afbeeldingen: rituals.com

Zoals je gewend bent van Rituals, is de verkoopprijs de “normale” prijs die ze bij de reguliere lijnen ook hanteren. Qua hoeveelheid is dit ook gelijk aan de reguliere lijnen.

Shower foam:
Misschien ben ik gek, maar ik heb het idee dat de foam wat “steviger” is dan de reguliere foams die ze hebben bij de Rituals. Geeft niets, want zodra er water bij komt transformeert de gel in een heerlijk zacht en rijk schuim. Na het douchen blijf je de geur goed ruiken, de frisse citrusgeuren zijn zodanig aanwezig dat ze lekker lang blijven hangen! Er zit wel SLES in de foam (wat niet gek is want SLES zorgt ervoor dat producten gaan schuimen), hierdoor droogt hij op sommige plekken wel een beetje uit waardoor ik eigenlijk wel de bodycreme wil smeren.
Van de geur ben je meteen wakker, een echte aanrader dus voor als je niet echt een ochtendmens bent ;).

Rituals Express Your Soul
Bed & body mist:
De Bed & bodymist is net zo fruitig en fris als de shower foam, maar ik denk dat wanneer je de hele lijn gebruikt  (scrub, foam/olie, bodycreme & mist) hij nogal heftig kan zijn. Zoals eerder gezegd, zijn de citrustonen duidelijk aanwezig, dus ik kan snappen dat je je een beetje een wandelende sinaasappel of citroen voelt na gebruik van de hele lijn.
De mist is zacht op de huid, hij irriteert niet en geeft de beloofde verfrissende nevel die je een zomers gevoel geeft. De cosmetische formule bevat geen alcohol (pluspunt!) en je kunt de mist ook veilig op textiel gebruiken. Uiteraard heb ik hem geprobeerd op mijn kussen en ‘savonds kroop ik heerlijk een fris en fruitig bedje in. Ook hier weer oppassen dat je niet teveel gebruikt, ik kan goed begrijpen dat het al snel te heftig is om in slaap te kunnen vallen!

Ondanks dat de geur een beetje overweldigend is, ben ik groot fan! Citrusgeuren liggen helemaal in mijn straatje en dit zorgt ervoor dat deze limited edition een plekje krijgt in mijn badkamer. De zomerse, frisse, fruitige, maar op de achtergrond toch warme, geuren geven mij een zomers gevoel (en heel erg veel zin in ijs met limoncello).
Als je het mij vraagt een dikke aanrader (maar gebruik met mate)!


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.