Mooi & Gezond,  Review

Tanden bleken thuis met de charcoal bleekset

Vorige week heb ik hét kerstcadeau getest voor jullie, namelijk een tandenbleekset met charcoal! Na wat jaren roken (stom ja) en dagelijks mijn heerlijke bakken koffie kon hij wel een opfrisbeurtje gebruiken. Toen het pakketje eenmaal binnen was kon ik niet wachten om het uit te proberen. Dit product heeft mij zo ontzettend nieuwsgierig gemaakt! En jullie waren trouwens ook nieuwsgierig, mijn inbox op Instagram was ontploft toen ik dit deelde in mijn storie! Goed, ik zal alvast verklappen; het werkt snel, veilig en geeft resultaat. Handig voor na de feestdagen, na al die glazen rode wijn en ander gesnoep!

Bleken met charcoal

Op de site van Tandenbleken-thuis zeggen ze dat de tandenbleekset met charcoal je tanden tot 7 tinter witter kunnen worden! Het zou je gebit frisser, schoner en witter moeten maken en tegelijk is hij geschikt voor gevoelige tanden. In de formule zit namelijk geen waterstofperoxide maar wél houtskoolpoeder. Houtskoolpoeder, in deze hoedanigheid activated charcoal genoemd, is gemaakt van de barst van kokosnoten (hooray voor natuurlijke producten!). De tandenbleekset is uniek in zijn soort, hiermee bedoel ik dat er nog geen andere tandenbleekset met charcoal is in Nederland (of Belgie!). Uiteraard is hij goedgekeurd in de EU en uitgebreid getest. Snappen jullie dat ik zo nieuwsgierig was?

De set

De set is zo makkelijk in gebruik. Doordat het korte stappen zijn en je relatief weinig tijd nodig hebt, maakt het bleken echt een piece of cake. De gebruiksaanwijzing krijg je in je mailbox gestuurd, waardoor je ook weer minder restafval hebt en hem altijd nog kunt raadplegen. Daarnaast staat op de verpakking ook nog het één en ander, waardoor het eigenlijk niet mis kan gaan.  De set bevat:

– 4 bitjes
– 4 spuitjes met elk 3 ml bleekgel
–  een shadeguide
– het UV-lampje

Aangezien je per sessie ongeveer 1,5 ml gebruikt, kun je zo’n 8 keer je tanden bleken. Wanneer je dit maximaal drie keer per week doet heb je het beste resultaat.

Hoe het werkt

Klinkt allemaal leuk en aardig, maar hoe dat dan werkt? Easy!
Als eerste moet je je lampje even voorbereiden, maar dat is 1 minuut werk. Kwestie van het plastic stukje verwijderen zodat de batterijen contact maken. Maak ook je bitje passend door de gebruiksaanwijzing op de verpakking te lezen. Poets dan je tanden grondig, zelf heb ik ook nog goed geflost. Dan wil ik je adviseren om je huidige kleur te checken in de shadeguide. Tandenbleken met CharcoalAls je dit gedaan hebt vul je de bitjes met de bleekgel. Je gebruikt zo’n 1,5 ml over beide bitjes. Doe de bitjes in en plaats het bijgeleverde lampje over de bitjes. Zet hem aan en ga zo’n 30 tot 45 minuten Netflix kijken, een boek lezen (kijk een aflevering van House of Cards, als de aflevering afgelopen is heb je je tijd uitgezeten! 😉 ), in bad liggen of vouw je was op! .  Nadat de tijd verstreken is kun je de bitjes uitdoen en afspoelen onder lauwwarm kraanwater. Bekijk je kleur weer in de shadeguide en zie je witte tanden shinen!

Resultaat

Met de billen bloot, het moment supreme: het resultaat! Ik begon bij kleurtint 9 en ben verschoven naar kleurtint 6. Zelf zag ik het grootste verschil bij de eerste keer bleken. Mijn tanden zijn opgefrist en een stuk witter geworden! Ook voelen ze naar mijn idee een stuk schoner aan. Wel denk ik dat je het meerdere keren achter elkaar moet doen om het beste resultaat te behalen en tot nu toe heb ik de set nog maar drie keer gebruikt. En vergeet ook niet je bitje passend te maken, de eerste keer had ik dit dus niet gedaan en zat het niet zo heel erg comfortabel in mijn mond. Ik ben echt heel blij met deze set, ondanks ik hem nog maar minimaal gebruikt heb!

 

 

 

 

Als je het niet ziet zitten om je tanden te bleken met bitjes in je mond, kun je er ook voor kiezen om charcoal poeder te kopen. Hier kun je je tanden mee poetsen, na het “normale” tanden poetsen. Dit poeder verwijdert verkleuringen op een natuurlijke manier!

Laat ik mijn spreekbeurt eindigen met nog een wijze levensles: Een tandenbleekset is natuurlijk hartstikke leuk, maar het vervangt natuurlijk niet een goede reiniging van je gebit. Twee maal daags je tanden poetsen en flossen is de basis. Als je dan nog de set erbij gebruikt kun je echt niet meer kapot!

 

Dit artikel komt voort uit een samenwerking

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.