Bevalling en kraamtijd,  Persoonlijk,  Zwangerschap

Wat niemand je vertelt over zwanger zijn.. Alle schaamte voorbij!

Een heleboel dingen/kwalen weten we intussen wel, maar er zijn dingen die niet snel verteld worden als we het hebben over zwanger zijn. Natuurlijk zijn sommige dingen ook wel een beetje gek om over te praten, maar F* it, we doen het gewoon! Daarom: Wat niemand je vertelt over zwanger zijn.. Alle schaamte voorbij (met een kleine knipoog)!

Bloedneuzen.

Waar komt al dat bloed toch steeds vandaan? Het is gewoon niet meer grappig!

Een verzadigd gevoel hebben

Na twee happen een vol gevoel hebben, terwijl je nog wel honger hebt. En vervolgens twee uur later weer berehonger hebben en dan begint het verhaaltje weer van voor af aan. En dan de partij maagzuur dat erbij komt kijken, bah.

Haar

Dat je hoofdhaar kan veranderen weten we wel, maar wist je dat die hormonen er ook voor zorgen dat je haargroei op de meest gekke plekken krijgt? Zoals op je buik, kin of zelfs je tepels. Sorry, het is toch echt waar!

Plas

Als je voelt dat je moet, dan moet je gaan. En dan bedoel ik: je moet echt gaan! Je bekkenbodemspieren worden slapper, waardoor je het dus niet altijd even goed kunt ophouden. Niezen is trouwens ook niet aan te raden. Of heel hard lachen.

Borsten

Een van de allereerste kwaaltjes die je kunt hebben: borsten formaatje Lolo Ferrari! Kun je nagaan, dat je dan pas 4 á 5 weken zwanger bent, maar je het al zo goed kunt merken aan ‘t formaat en ook aan ‘t gevoel. Pijn dat ze kunnen doen! En dan nog niet over die blauwe aderen gesproken…

Kramp

En dan bedoel ik niet kramp in je buik, maar in je benen! Al wekenlang word ik wakker met kramp in mijn kuiten. Ik heb begrepen van mijn VK dat calciumtabletten dit zouden kunnen verminderen, maar volgens mij moet ik het hele potje in één keer innemen wilt het helpen…

Constipatie

We kunnen er lang en we kunnen er kort over praten, maar het is gewoon zo. Soms kun je dagen lang gewoon niet kakken. Pruimen, lijnzaad, bananen.. Schrijf ‘t maar op je boodschappenlijstje!

Scheren

Je-kunt-het-gewoon-niet-zien. Punt.

Aambeien

Hier ga ik geeneens woorden aan vuil maken!

Jeuk

Man man man, wat een verschrikking is dat! Sommige nachten word ik wakker omdat ik met twee handen aan ‘t krabben ben op mijn buik. Smeren met iets vettigs als bio-oil of rituals is voor mij de truc!

Kortademig

Wanneer ik de trap oploop, voelt het alsof ik zojuist de Himalaya heb beklommen. Zelfs een stukje lopen is al reden genoeg om naar adem te moeten happen. Van tevoren had ik dit nooit verwacht als zwangerschapskwaal, maar op zich niet gek als je je bedenkt dat je baarmoeder tegen je middenrif zit!

Gelukkig kwamen de meeste kwalen bij mij pas in ‘t derde trimester, dus hoef ik er niet al te lang mee rond te lopen. Sommige dames hebben het geluk dat ze maar minimaal last hebben van kwaaltjes in ‘t derde trimester (maar dan misschien wel genoeg geplaagd zijn in de overige weken).  Herken jij deze kwalen, of juist niet? Laat het me weten bij de reacties!

2 Reacties

  • Tamara J

    Nou ik zit net int derde trimester dus wie weet wat ik nog mee ga maken haha.
    Heb nu vooral ‘s nachts last van lektieten ?
    En dat van het scheren heeeel herkenbaar en irritant.
    En ondanks dat ik 2x per dag insmeer met olie toch veel last van die jeuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.