Behaald!,  Mijn "Bucketlist",  Reizen/Vakantie,  Vakantie

#6: het Colosseum bezoeken +tips!

Het Colosseum stond al heel heel héél lang op mijn Bucketlist, dus ik kon mijn geluk ook niet op toen we er eindelijk heen gingen. Een hele tijd geleden alweer hoor, want dit is in 2015 geweest! Gelukkig heeft het zo’n indruk om mij gemaakt, dat ik nog wel wat tips uit mijn mouw weet te schudden voor als jij er ook heengaat!

Het Colosseum:
Adres: Piazza del Colosseo, 1, 00184 Roma, ItaliëColosseum
Bouw gestart: 70 n.Chr.
Hoogte: 48 m
Geopend: 80 n.Chr.
Oppervlakte: 2 ha
Bouwstijl: Romeinse architectuur
Functie: Amfitheater
Prijzen: €12, dit is inclusief toegang tot het Palatijn en het Forum Romanum. Inwoners van de EU tussen de 18 en 25 betalen €7,50. Mensen jonger dan 18 en ouder dan 65 zijn gratis. Elke eerste zondag van de maand kun je gratis naar binnen.
Openingstijden:
over ‘t algemeen is het Colosseum geopend van 08.30 uur tot één uur voor zonsondergang. Op 1 januari, 1 mei en 25 december is het Colosseum gesloten.

  • Laatste zondag van oktober tot en met 15 februari: laatste toegang om 15.30 uur, sluiting om 16.30.
  • 16 februari tot en met 15 maart: laatste toegang om 16.00 uur, sluiting om 17.00.
  • 16 maart tot en met laatste zondag van maart: laatste toegang om 16.30 uur, sluiting om 17.30.
  • Laatste zondag van maart tot en met 31 augustus: laatste toegang om 18.15 uur, sluiting om 19.15.
  • 1 september tot en met 30 september: laatste toegang om 18.00 uur, sluiting om 19.00.
  • 1 oktober tot en met laatste zaterdag van oktober: laatste toegang om 17.30 uur, sluiting om 18.30.

 

 

Tips voor je bezoek:
1. Wachten, wachten wachten: zo skip je de rij
– Ga vroeg op pad, zodat je de drukte (en warmte!) voor bent. Wij hebben best lang in de rij gestaan en het was HEET! Zorg er voor dat je op tijd weggaat, zodat je zelfs nog zo’n 15 minuten voor openingstijd voor de deur staat.
– Op internet kun je kaartjes van tevoren bestellen, zodat je de rij kunt skippen. Let er dan wel op dat je via een officieel kanaal koopt!
– Rondom het Colosseum lopen gidsen/tourgides rond, die je voor een x bedrag een rondleiding willen geven. Zo mis je niets én hoef je niet in de rij te staan!
– Koop je kaartje bij het Palatijn, daar is het minder druk.
– Schaf een Roma Pass aan. Daarmee kun je bij twee bezienswaardigheden naar binnen (zonder wachtrij!) én kun je drie dagen gebruik maken van het openbaar vervoer.

 

2. Overige tips/informatie:
– Rondom het Colosseum lopen mannen verkleed als gladiator. Heel leuk natuurlijk, maar alleen het kijken naar hun kost bijna al geld! Pas op wanneer je een foto maakt, hier kunnen ze geld voor vragen.
– Let goed op je waardevolle spullen! Het is druk (heel druk) rondom het Colosseum, wat een ideale omgeving creëert voor zakkenrollers.
– Trek goed schoeisel aan. De omgeving bestaat voornamelijk uit zand en hobbelige stenen.
– Het is allemaal al duur genoeg, dus als je in de mogelijkheid bent; bezoek het Colosseum op de eerste zondag van de maand. Dan ben je gratis!
– Val je in de categorie die korting krijgt? Duw gewoon je paspoort tegen het raam aan bij de kassa (dat deed ik ook haha). Ze kijken even chagrijnig, maar je kan dan voor €7,50 naar binnen ipv €12!

Zo, hier kun je wel mee vooruit dacht ik zo. Ben jij hier weleens geweest, of ga je er nog eens naartoe? Deel je tips bij de reacties!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.