Centerparcs VIP huisje
Reizen/Vakantie,  Review

Centerparcs; kindvoorzieningen in het huisje

Dus, wij wilden nog even weg. Niet te ver weg en van alle gemakken voorzien. Wij hadden namelijk echt geen zin om te moeten sjouwen met een campingbed, kinderstoel en andere attributen. We waren er al snel over uit; wij gaan naar Centerparcs!

Wij kozen voor Centerparcs Les Trois Forets. Hier heb je vier verschillende niveaus aan huisjes; Comfort, Premium, VIP en Exclusive. Zoals je al snapt, heeft elk hoger niveau huisje ook meer te bieden. Er zijn ook drie themahuisjes beschikbaar; het koninkrijk der sprookjes, de dieren uit het bos en de avontuur cottage.  Zij zijn echt heel tof als je kindje wat groter is! Wij kozen voor een VIP huisje voor vier personen, want bij alle huisjes vanaf 4 personen zit er standaard kindermeubilair bij. Dat is fijn!

Maar, hoe hard ik ook zocht op internet, ik kon weinig informatie of plaatjes vinden van het kindermeubilair. Zelf ben ik wel graag voorbereid en wil ik ook weten hoe het eruit ziet. Het matrasje bijvoorbeeld, als dat van stof is vind ik het erg onhygiënisch als Hanne daar op moet liggen. Er hebben voor haar al veel kinderen op gelegen (kwijl, zweet, huisstofmijt, misschien zelf wel braaksel, urine of ontlasting), dus in het geval van een stoffen matras neem ik mijn eigen campingbed matrasje wel mee.

Met dit soort vragen in mijn achterhoofd heb ik kritisch gekeken en laat ik je graag de kindvoorzieningen in het huisje zien!

‘t VIP huisje

Wij hadden een voorkeurshuisje aangegeven, aangezien we al van verschillende mensen hoorden dat het park zo groot is. Met Hanne zou het fijn zijn als je redelijk dicht bij het centrum zit, dus dit was een ideale oplossing. Uiteindelijk hadden we een huisje ergens in de 330.

Aan kindermeubilair geen gebrek! In de “ouderslaapkamer” vonden we een kinderbedje wat ingeklapt stond. Kwestie van even uitklappen dus en als je het bedje niet nodig hebt, staat hij ook niet in de weg. Ideaal! Minpuntje was dat er op één hoek van het bed speling zat tussen het bedje en de schroef. Hij wiebelde dus aardig, maar aangezien Hanne toen nog geen hooligan was in bed, geen probleem. Het dikke matras zat verpakt in een matrashoes die waterafstotend en anti-allergeen is, dus ik liet Hanne met een gerust hart op dit matrasje liggen. Ik weet niet goed hoe ik het moet uitleggen, maar de matrashoes is een beetje van dit idee. Wel heb ik het matrasje gepoetst voordat ze erin ging hoor haha. Hoe schoon en net hij er ook uitzag, dat poetsen voor gebruik blijft toch een dingetje. Hoeslakentje etc. voor een babybedje moet je echter wel zelf meenemen.

In de woonkamer staat geen box, maar als je dit opzoekt op hun site staat er ook duidelijk: babybedje of box. Prima dus. De kinderstoel die er staat is meer dan prima ; een stoel die je in hoogte kunt verstellen , het blad kan er af en er zit een goed kussen in. Natuurlijk heb ik daar geen foto van gemaakt, iets met een chaoot ofzo. Als je op de foto’s hieronder kijkt zie je hem wel rechts van de keuken staan.

Lees ook: Centerparcs Les Trois Forets, review en tips!

In het toilet hing er netjes een wc-bril-verkleiner aan de muur, zelfs daar heeft Centerparcs aan gedacht.

Centerparcs biedt de mogelijkheid om een babyservicepakket te huren (gratis) waar een verschoningskussen, buggy, wipstoel en een babybadje in zitten. Dit is dus niet standaard aanwezig. Wel adviseren veel mensen om dit tijdig te reserveren, omdat het in het verleden voor is gekomen dat het niet meer in voorraad was.

Ga je met twee kinderen is er de mogelijkheid om extra kindermeubilair te huren, dit kost €4,95 per meubelstuk.
Wil je helemaal niet sjouwen kun je ook een dekbedpakket huren voor het kinderbedje, voor €9,75 krijg je dan een dekbed, dekbedhoes en een onderlaken.

Al met al zijn wij dik tevreden betreft het kindermeubilair. Misschien dat het een idee is om, als je toch een kindvriendelijk huisje hebt, ook wat plastic borden en bekers in het keukeninventaris op te nemen? Dan hoef je als ouder helemaal weinig meer mee te nemen 😉.

Wat is jouw ervaring met Centerparcs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.