Hoe Sinaasappels drogen
Creatief/DIY,  DIY Mama,  Feestdagen

How to: citrusvruchten drogen

Onlangs kreeg ik van mijn moeder een tas met allerlei fruitsoorten erin. De citrusvruchten waren goed vertegenwoordigd en ik had serieus geen flauw idee hoe ik dit allemaal op moest krijgen. Het laten wegrotten of weggooien vond ik zonde, dus besloot ik er iets creatiefs mee te doen.

Met de winter en de feestdagen in aantocht leek het mij wel leuk om de vruchten te drogen en deze vervolgens te verwerken in de kerstversiering. Het drogen is alles behalve moeilijk, maar wel een tijdrovend klusje. Kijk maar eens mee!

Start!

Verwarm je oven voor op 100 graden. Snij dan de sinaasappels/grapefruits/mandarijnen/citroenen in dunne plakken. Hoe dunner ze zijn, hoe eerder ze drogen. Leg ze vervolgens op een rooster en zet ze voor drie uur in de oven. Draai ze na een uur of twee nog even om. That’s it! Zet je oven wel echt op 100 graden, anders verbranden de plakken.

Op bovenstaande foto zie je gedroogde grapefruits. De grapefruits lijken een beetje aangebrand, de roze kleur is nu dieprood geworden. Nu moet ik zeggen dat ik sinaasappels mooier vind, want deze zijn wat lichter. De volgende keer probeer ik ook wat citroenen uit. Maar wat je ook kiest; je huis gaat sowieso heerlijk ruiken!

In een creatieve bui? Maak ook eens een scrub, een luchtplantje of een kledingrek met kralen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.