kleuterbios
Dagjes weg,  Reizen/Vakantie

Moet je doen: kleuterbios!

Hanne is gek van Paw Patrol. Toen ik zag dat er nieuwe afleveringen in de bioscoop draaiden in het zogeheten ” kleuterbios”, hoefde ik niet lang na te denken. Voordat ze er was hadden wij beide een unlimited card en waren we elk weekend wel meerdere keren in de bios te vinden. Dan is het toch super leuk om met je kind te gaan? Ik kocht kaarten met de instelling “we zien wel, als ze het niet leuk vindt gaan we naar huis”. Maar jongens jongens, het was een dikke hit!

Kleuterbios, was da?

Bij de kleuterbios staat het geluid zachter en zijn de lampen zijn gedimd in plaats van uit. De leeftijd die Pathé aangeeft is 3 t/m 6 jaar, maar ik had er vertrouwen in dat Hanne (2,5 jr) dit wel zou kunnen. De hele zaal zit vol met kinderen die ongetwijfeld praten tijdens de film, dus mijn kind zal wel niet zo opvallen. Moet je eens voorstellen dat je bij een reguliere film zit en er iemand steeds doorheen tettert.. Dat is nu dus minder erg. De films of afleveringen duren altijd maar +- 60 min, dus dat is prima te doen. Wat ik overigens niet wist, is dat kinderen na afloop een heus filmdiploma kunnen krijgen. Hoe leuk is dat?

Ik betaalde €8 euro per kaartje, zo ook voor ons als ouders. Heel eerlijk gezegd vond ik dit wel aan de dure kant; acht euro voor een uurtje kijken naar wat afleveringen die ik zelf geen reet aan vind. Maargoed, alles voor het kind hé. Op naar Pathé.

In de bios

Bij Pathé kregen we bij de kassa een voucher die we bij de zaal konden inruilen voor wat lekkers. Wij als ouders konden kiezen uit koffie of thee met wat lekkers. En eerlijk hoor: je krijgt een serieuze bak drank met een muffin of chocolade koek. Als je dit “los” zou kopen, zou je ook bijna acht euro kwijt zijn. Zo duur lijkt dat kaartje ineens niet meer. Hanne kreeg een soort “Happy Meal” met daarin popcorn, een pakje peren/appelsap, yoghurt rozijntjes en een kleurplaat. Super leuk toch? Nadat de film was afgelopen was er de mogelijkheid om nog iets te knutselen of om te kleuren.

En zoals verwacht, heeft Hanne het keurig gedaan. Ze zat gefocust te kijken naar de film en praatte helemaal niet zoveel als ik had verwacht. Als ze wel aan het praten was, zeiden we wel dat ze moest fluisteren (laten we het maar meteen goed doen dan toch). Na zo’n 30-40 minuten kon je merken dat veel kinderen het wel beu waren en dat de concentratie bijna verdwenen was. Overal in de zaal hoorde je wel kindjes praten en geroezemoes. Maar hey, in een zaal met zo’n 15 kinderen is dat niet gek toch?

kleuterbios

Gaan!

Twijfel? Niet doen! Het is echt ontzettend leuk om dit uitstapje met je kindje te maken. Ik zou wel pas gaan wanneer je kindje zeker 2-2,5 is en hij/zij thuis ook “goed” tv kan kijken. Dan zit je zelf misschien iets relaxter. En oh, schrijf zelf op het diploma naar welke film je bent geweest en de datum. Wij hebben inmiddels de smaak te pakken en zijn in de tussentijd ook naar Buurman en Buurman geweest. Toen had de bios zelfs een springkussen staan… wat een feest!

Dus, waar wacht je nog op? Check de site en ga!

2 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.